• “42 Vahşi Depolamayı Temizlemiş Bir Başkanım”
  • “42 Vahşi Depolamayı Temizlemiş Bir Başkanım”
  • “42 Vahşi Depolamayı Temizlemiş Bir Başkanım”
  • “42 Vahşi Depolamayı Temizlemiş Bir Başkanım”
  • “42 Vahşi Depolamayı Temizlemiş Bir Başkanım”
Çorlu Güncel

“42 Vahşi Depolamayı Temizlemiş Bir Başkanım”

  • 09 Temmuz 2020
  • 1632 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, faaliyet raporunun görüşüldüğü meclis toplantısında Tekirdağ’ın gündemini uzun zamandır meşgul eden çöp sahasıyla ilgili konuşmasında Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e yüklendi.


DEMİRLİ ÇÖP SAHASI KONUSUNDA VALİLİĞİN YAZISI VAR 
Gergin geçen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında söz alan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ ili Süleymanpaşa ilçesi Demirli Mahallesi’nde, Demirli Katı Atık Depolama Tesisi bulunmaktadır. 2017 yılında Tekirdağ Valiliği tarafından bize bir yazı geldi. İlinizde oluşan tüm katı atıkların, Demirlideki Katı Atık Depolama Tesisine getirilmesi ve burada depolanarak bertaraf edilmesi esas olur. Valilik bize bu talimatı veriyor” dedi.  
BELEDİYELERE BÖLGENİZDE ÇÖP SAHALARIYLA İLGİLİ İNCELEME YAPIN DEDİK, YAZI GÖNDERDİK
Kurumlarla yapılan yazışmaları göstererek Çöp Sahası konusunu anlatan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “İlimizde oluşan tüm atıkların Demirlideki tesise getirilmesi esastır diyor yine valilik. Yapılan denetimlerde Demirli Düzenli Depolama tesisinde oluşan sızıntı suyu toplama havuzlarında toplanarak bertarafının sağlandığı görülmüştür. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün 2018 yılındaki raporundan söylüyorum. 03 Şubat 2020 yılında biz büyükşehir belediye başkanlığı olarak 3 bölgede çöp tesisinin kurulmasıyla ilgili belediye başkanlarına bölgelerde çöp sahasıyla ilgili gerekli incelemelerin yapılması için yazı gönderdik. 28 Nisan 2020 tarihinde belediye başkanlarına acele cevaplarını yazın diye bir yazı daha yazdım bunu neden yazdım. Her gün 1250 ton çöp çıkıyor. Her saat 50 ton, her dakika 15 ton çöp çıkıyor. Kimsenin umurunda bile değil benim umurumda ama. Herkes tenkit ediyor etsin” dedi. 
ÇÖPLERİN YARISI SÜLEYMANPAŞA YARISI ÇORLU’YA DÖKÜLECEK 
Konuşmasını sürdüren Albayrak, “Bu yazı üzerine herkesten yazı geldi.  Hepsi böyle bir yer yok dedi. Bu tarihte Süleymanpaşa Belediye Başkanı bir açıklama yaptı. “Tarlalarımız sızıntı sulardan dolayı kirlenmekte, tarım alanları etkilenmekte, vatandaşların sağlığı tehlikeye düşmekte” diye açıklama yaptı. Bizim Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak belediyelere çöp sahalarıyla ilgili inceleme yapın yazımıza Süleymanpaşa Belediyesi “Mevcut döküm sahası olarak kullanılan Demirli Döküm Sahası ilçemizin döküm sahasıdır” yazısı gönderdiler.  Süleymanpaşa Belediye Başkanı bu yazıda ben çöpü oraya dökeceğim diyor bu yazıyla birlikte. Valilikte yapılan toplantıda görüşürken sayın Süleymanpaşa Belediye Başkanı da, Sayın Çorlu Belediye Başkanı da kahramanca ikisi de kendi ilçelerine çöp dökülmesin diye büyük mücadele verdi. Bir tek Kadir Albayrak dedi ki, bu çöplerin gerekirse yarısı Süleymanpaşa’ya yarısı Çorlu’ya dökülecek. Ben Tekirdağ’da genel olarak 42 tane vahşi depolamayı temizlemiş bir belediye başkanıyım” dedi.
İMDAT ŞAHİN