• Saray Caddesi'nde Dönüşüm Başladı
  • Saray Caddesi'nde Dönüşüm Başladı
  • Saray Caddesi'nde Dönüşüm Başladı
  • Saray Caddesi'nde Dönüşüm Başladı
  • Saray Caddesi'nde Dönüşüm Başladı
Çorlu Güncel

Saray Caddesi'nde Dönüşüm Başladı

  • 09 Temmuz 2020
  • 2040 Kez Okundu

Balmumu Müzesi’nin açılmasıyla birlikte canlanacak olan Saray Caddesi’ndeki esnaflar çalışmalarını hızlandırdı. 18 yıl önce Saray Caddesi’ndeki kuyumcu dükkânını kapatan, esnaf Ferit Halil Mutlu dükkânını tekrar açmaya hazırlanıyor.


Bir süre önce Saray Caddesi’nde başlatılan çalışmalar sonuç vermeye başladı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un öncülüğünde yürütülen çalışmalarda esnaf kabuk değiştirmeye başladı.  1983 yılından 2002 yılına kadar Saray Caddesi’nde kuyumculuk yapan Ferit Halil Mutlu, geçtiğimiz gün Çorlu Belediye Başkanı’nın Saray Caddesi’yle ilgili yaptığı toplantıya katıldı. Mutlu, şimdi dükkanında gerekli tadilatları yaparak 18 yıl sonra tekrar Saray Caddesi’ne kuyumcu dükkanını açacak. Balmumu Heykel Müzesi’nin açılmasıyla birlikte canlanacak olan bölgede esnaf çalışmalarını hızlandırdı. 
2002’DE SARAY CADDESİ’NDEKİ DÜKKANIMIZI KAPATMIŞTIK
Gazetemize önemli açıklamalarda bulunan kuyumcu esnafı Ferit Halil Mutlu, “1959 yılında doğdum, 61 yaşındayım, Saray Caddesi’nde ilk esnaflığım 1983 yılında başladı. 2002 yılına kadar kesintisiz devam etti. Ortağımla ayrıldıktan, sonra bir müddet ara verdim. Geçen gün bir toplantıya girdik, caddemizdeki 51 dükkânla ilgili Edirne Anıtlar Kurulu’nun koruma kararıyla ilgili güzel haberler aldık. Hem Çorlu Belediye Başkanı, hem de Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı başkanlığında yapılan toplantıda caddemiz için güzel şeylerin olacağı için umutlandık. Bizde o vesileyle tadilatımıza başladık. Bize dükkân içinde istediğiniz değişikliği yapın dediler. Boyadır, badanadır bizde şimdi çalışma yapıyoruz” dedi.  
BURAYA FARKLI MESLEK GRUPLARI GELMELİ 
Konuşmasını sürdüren Ferit Halil Mutlu, “Çok gösterişli bir kuyumculuk dükkânı olmayacak ama karınca kararınca başlayacağız. Ben o toplantıda da belirtmiştim, bizim Saray Caddesi’ne farklı meslek gruplarının gelmesi gerekiyor. Bu meslek gruplarının bayan müşteriyi caddemize çekmek olmalı. Burada takıdır, kuyumcudur, gümüşçüdür, parfüm olabilir, kafe olabilir. Bu şekilde değerlendirilmedir. Ben Saray Caddesi’ni çok seviyorum. Burada hatıralarımız anılarımız var” dedi. 
KUYUMCUNUN AÇILMASI, EMNİYET GÜÇLERİNİN DİKKATİNİ ÇEKECEKTİR  
“Güvenlik belediyenin sorunu değil, emniyetin sorunudur” diyen Ferit Halil Mutlu, “Caddeye bir kuyumcunun gelmesi, emniyet güçlerinin dikkatini çekecektir. Bizde yapılacak bir soygun Türkiye’de ses getirir. Emniyet güçlerinin de bu konuya hassasiyet ile inceleyeceğine ve gerekli tedbirleri alacağına inanıyorum. Esnaf olarak bizlerde gerekli tedbirleri alacağız” dedi. 
İMDAT ŞAHİN