• “Canımız Yanmaya Devam Ediyor”
  • “Canımız Yanmaya Devam Ediyor”
Çorlu Güncel

“Canımız Yanmaya Devam Ediyor”

  • 09 Temmuz 2020
  • 1473 Kez Okundu

Çorlu Sarılar Mahallesinde 2 yıl önce yaşanan tren kazasının ardından aileler ve yakınları, Sarılar Mahallesi’ne yapılan anıtın önünde anma program düzenledi.


8 Temmuz 2018 tarihinde Sarılar Mahallesinde yaşanan ve 25 kişinin yaşamını yitirdiği Çorlu Tren kazasında aileler acılarını kazanın yaşandığı bölgede bir kez daha yaşadı. Tren kazasının olduğu bölgede yapılan anıtta gerçekleşen anma etkinliklerinde aileler adalet istediklerini belirtti. 
İKİ YILDIR ADALET ÖNÜNDE BİR ARPA BOYU YOL ALAMADIK
Kazada kızın ve iki kardeşini kaybeden Zeliha Bilgin, “Ne diyeceğimi, ne söyleyeceğimi hiç bilmiyorum. Canım çok acıyor. İki yıl önce bugün bu saatte tam burada 25 can gitti. Dikkatsizlik ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının ihmali bizim canlarımızı öldürdü. Katiller, İki yıl sürede adalet önünde bir arpa boyu yol alamadık. Ne yazık ki Türkiye’de acıları ile adalet aramak zorunda bırakıldı. Bu geçen sürede bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim. Basın mensupları ile kardeş ve ağabey olduk. Yine bizim yanımızdasınız. Bugün benim için kıyamet, cehennem. Cennet gibi hayatımızı cehenneme çevirdiler. 16 Temmuzda yine bir keşif olacak ve biz de orada olacağız”dedi.
ACILARIMIZ HİÇ DİNMEDİ 
Anma etkinliğinde konuşan Mısra Öz ise “Bugün hepimizin kıyameti. Ne yazık ki acılarımız dinmedi ve iki yılı geçirdik. Konuşmak çok zor. Ben iki yıl önce yaşananları dün gibi hatırlıyorum ama ne yazık ki bizim haricimizde kimse hatırlamıyor ve hatırlamak istemiyor. Bugün hayatta olanlar Sarılar halkına borçlu. Gönül isterdi ki Sarılar halkının her vatandaşı bizim yanımızda olsun. Sağ kurtulanları hayata onlar bağladı. Onlara borçluyuz. Kaybettiklerimiz ise bizde büyük bir acı. Şunu biliyoruz ki onlar bizi görüyor ve izliyorlar. Bizlerle gurur duyuyorlar. Hayatımızı cehenneme çevirenlerden hesap soracağız. Sesimizi daha çok çıkaracağız. Herkese desteği için teşekkür ederiz. Bu bizim değil, her birimizin mücadelesi. Daha fazla canlar ölmesin, adalet yerini bulsun istiyoruz”dedi. 
BİZE BU ACIYI YAŞATANLARA YAZIKLAR OLSUN 
Evde kızı ile hayaller kurduğunu belirten anne Aysun Köse “Bu yolun açıldıktan 2 ay sonra olayın yaşanması, gerekenin tam anlamıyla yapılmadığı ortadadır. Yolun altını doldurmuşlar, alın size hızlı tren demişler. Benim evladım morgda karıştı, başkasını verdiler. 11 saat bir vagonu kaldıramadılar. Her kurumda sıkıntı var. Herkes sesimizi duysun. Yazıklar olsun. Hiç kimse işini doğru yapmayacak mı? Evlerimizin boş odalarını geziyor, kızımla evde dans ediyor gibi hayaller kuruyorum” ifadelerini kullandı. 
Anma programına CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş, yönetim kurulu ve İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanlığı katıldı. 
İMDAT ŞAHİN