• “Buğdayda Yüzde 40 Verim Kaybı Var”
  • “Buğdayda Yüzde 40 Verim Kaybı Var”
  • “Buğdayda Yüzde 40 Verim Kaybı Var”
Çorlu Güncel

“Buğdayda Yüzde 40 Verim Kaybı Var”

  • 08 Temmuz 2020
  • 1637 Kez Okundu

Buğdayların hasadının başlandığı şu günlerde Çorlu Ticaret Borsası Başkanı Yüksel Ertan gazetemize açıklamada bulunarak; “Bu sene yağışlardan dolayı verimlerde geçen yıla göre yüzde 40 kayıp var” dedi.

Bölgede yağan aşırı yağışlar nedeniyle buğdaylarda verim kaybının olduğunu ifade eden Yüksel Ertan, rutubeti yüzde 14’ün üzerinde olan buğdayları da Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) buğdayı almadığını belirtti.  
AŞIRI YAĞIŞLAR VERİMİ DÜŞÜRDÜ 
Geçen seneki verimlere göre verimlerin çok düşük olduğunu belirten Çorlu Ticaret Borsası Başkanı Yüksel Ertan, “Bu sene çok şiddetli yağışlar yaşandı. Bazı bölgeleri dolu da vurdu. Yağışlar nedeniyle çok ciddi verim kaybı yaşandı. Geçen yıla göre yüzde 40 oranında buğdaylarda verim kayıpları yaşandı. Çiftçilerimiz bu konuda çok mağdur oldu” dedi. 
DÖNÜM BAŞINA 350 KİLO BUĞDAY ALINDI 
Geçen yıl dönüm başına 600 kilo buğday alındığını belirten Ertan, bu sene dönüm başına 350 kilo buğday alınabildiğini söyledi. Konuşmasını sürdüren Yüksel Ertan, “Geçen yıl verimli bir yıl geçirdik, bu sene ise bu verimi yağışlar nedeniyle yakalayamadık. Rutubeti fazla olan buğdayları maalesef TMO’da almıyor. Çiftçiler şimdi kendi imkânlarıyla buğdayları ambarlarda tutarak kurutmaya çalışıyor” dedi. 
İMDAT ŞAHİN