• Balmumu Müzesi Açılış İçin Gün Sayıyor
  • Balmumu Müzesi Açılış İçin Gün Sayıyor
  • Balmumu Müzesi Açılış İçin Gün Sayıyor
  • Balmumu Müzesi Açılış İçin Gün Sayıyor
  • Balmumu Müzesi Açılış İçin Gün Sayıyor
Çorlu Güncel

Balmumu Müzesi Açılış İçin Gün Sayıyor

  • 07 Temmuz 2020
  • 2486 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi tarafından Çorlu’ya balmumu müzesi kazandırılıyor. Çalışmalarda son aşamaya gelinirken, açılış için geri sayım başladı.


Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un girişimiyle Trakya’da hiçbir yerde olmayan balmumu müzesinde çalışmalar son aşamaya geldi. Tabelası asılan balmumu müzesinin açılışı için geri sayım başladı. 110 adet balmumu heykelinden 104 tanesi Tarihi Çorlu Belediyesi Binası’na yerleştirildi. 
BİNADA GEREKLİ DÜZENLEMELER YAPILDI 
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un girişimleriyle Çorlu’ya kazandırılan balmumu müzesi için Tarihi Çorlu Belediye Binası’nda gerekli düzenlemeler yapıldı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in ismini taşıyacak olan balmumu müzesi için Büyükerşen, Çorlu’ya gelerek binada incelemelerde bulunmuştu. Büyükerşen binada yapılacak değişiklikler için Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a gerekli değişiklileri anlattı. Araya pandemi sürecinin girmesiyle balmumu müzesinde çalışmalar sekteye uğradı. Normalleşme süreciyle birlikte çalışmalar tekrar başladı ve artık açılış için gün sayılmaya başladı.  
HEYKELLER BİNAYA YERLEŞTİRİLDİ 
Çorlu Belediyesi tarafından 2020 yılının Ocak ayında alınan balmumu heykelleri Tarihi Çorlu Belediye Binası’na yerleştirildi. 110 adet alınan heykellerden 104 adedi binada yerlerini aldı. Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan gazetemize balmumu müzesiyle ilgili bilgi vererek; “110 adet balmumu heykelinden 104 adedi binaya yerleştirildi. Müzenin tabelası asıldı, çok küçük işlemler kaldı. Açılış için belediye başkanımız Ahmet Sarıkurt bir tarih belirleyecek ve o tarihte açılacak” dedi. 
HEYECAN YARATAN MÜZE İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI 
Binaya yerleştirilen balmumu heykelleri görenleri heyecanlandırdı. Tek tek yerleştirilen balmumu heykelleri arasında, Türkiye’nin en önemli siyaset, sanat, spor camiasından insanların heykelleri büyük heyecan yaratıyor. Birebir gerçeğiyle aynı olan balmumu heykellerini görmek için çok sayıda insanın Çorlu’ya gelmesi bekleniyor. 
MÜZEYLE BİRLİKTE BÖLGENİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK 
Çorlu’nun en eski yerleşim yerlerinden olan Tarihi Çorlu Belediye Binası balmumu müzesine ev sahipliği yapacak. Müzenin açılmasıyla birlikte bölgede görülen olumsuzlukların giderilmesi bekleniyor. Balmumu müzesine yapılacak ziyaretlerle birlikte uyuşturucu fuhuş gibi istenmeyen olayların bölgeden gideceğini ifade eden esnaflar, balmumu müzesiyle birlikte bölgenin çehresinin değişeceğini ifade etti. 
İMDAT ŞAHİN