• “Amaçları Baroları Etkisiz Hale Getirmek”
  • “Amaçları Baroları Etkisiz Hale Getirmek”
  • “Amaçları Baroları Etkisiz Hale Getirmek”
  • “Amaçları Baroları Etkisiz Hale Getirmek”
Çorlu Güncel

“Amaçları Baroları Etkisiz Hale Getirmek”

  • 07 Temmuz 2020
  • 1395 Kez Okundu

CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş, ilçe başkanlığında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Ertaş; “Hükümetin amacı baroları etkisiz hale getirmek istemesidir. CHP olarak baro yönetimlerinin sonuna kadar yanındayız” dedi.




8 Temmuz 2018 tarihinde ilçemizde yaşanan Tren kazası ile ilgili, çoklu baro tartışmalarının, kıdem tazminatını, ergene nehri derin deşarj konusunda, Çorlu’ya yapılmak istenen çöp sahası ile ilgili, yüksek gelen su faturaları ile ilgili açıklama yapan CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş, “Gündemi takip ediyoruz ve gerekli girişimlerde bulunuyoruz” dedi. 

TREN KAZASI DAVASINI TAKİP EDİYORUZ 
25 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği 328 kişinin yaralandığı tren kazasının görülen duruşması ile ilgili konuşan Ertaş, “CHP olarak hem milletvekillerimiz hem de ilçe örgütü olarak süreci takip ediyoruz. Yaşamını yitirin vatandaşlarımızın ailelerinin yanındayız. Milletvekillerimiz mecliste konuyu gündeme getirdiler. CHP Çorlu İlçe örgütü olarak bizlerde dava sürecinin sonuna kadar takip edeceğiz. Suçluların bir an önce hukuk önünde gerekli cezaya çaptırılmasını temenni ediyoruz” dedi. 

AMAÇ BAROLARI ETKİSİZ HALE GETİRMEKTİR 
Hükümet tarafından Baroların yapısının değiştirilmesini eleştiren Özgür Ertaş; “Barolar çok önemli kurumlardır. Bugün hükümet tarafından Barolarla ilgili çok önemli değişiklikler yapılmak isteniyor. Maalesef yapılan değişiklikler kamuoyu ile paylaşılmıyor. Burada amaç baroların etkisiz hale getirilmek istenmesidir. CHP olarak baro yönetimlerinin sonuna kadar yanındayız” dedi. 

İŞÇİLERİN HAKLARI GASP EDİLİYOR 
Gündemdeki bir diğer konu kıdem tazminatı ile ilgili konuşan CHP Çorlu İlçe Başkanı Ertaş; “İşçilerin en önemli haklarından biri olan kıdem tazminatına el konulmak isteniyor. Bugün ekonomik sıkıntılar ile boğuşan işçilerin hakkı olan kıdem tazminatı da ellerinden alınmak isteniyor. Barolarda yapılmak istene değişiklikte olduğu gibi kıdem tazminatı konusunda da hükümet kamuoyunu bilgilendirmek istemiyor” dedi. 

BELEDİYE BAŞKANLARI NEDEN DAVET EDİLMEDİ? 
Ergene derin deşarj konusunda bilgi veren Ertaş; “28 Haziran 2020 tarihinde bakanlarında katılımı ile tören düzenlendi. Bu düzenlenen törene maalesef belediyeler davet edilmedi. Bu proje 2011 yılından beri devam etmektedir. 9 yıl geçmesine rağmen bir çözüm bulunamadı. Ergene Nehrinin kirliliği 40 yıllık bir sorun olmasına rağmen bunun 20 yılı AKP dönemindedir. Ergene’nin kenarında balık tutacağını söyleyenler hala bir sonuç alınamamıştır. Verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz. Ergenenin kirlilik yükü de giderek artıyor” dedi. 

ÇÖP SAHASININ 3 BÖLGEYE YAPILMASINI İSTİYORUZ  
Konuşmasını sürdüren Ertaş; “Çöp sahası 2011 yılında belediye başkanları tarafından gündeme alındı. Daha öncesinden 3 bölge için çalışmalar başladı. Bunlar Süleymanpaşa, Çorlu bir diğeri ise Çerkezköy, Kapaklı ve Saray bölgesi olmak üzere 3 bölgede evsel katı atık bertaraf tesisi yapılmak isteniyordu. Son olarak 11 ilçenin çöpünün Çorlu’ya getirilmek istenmesi konusu gündemi meşgul etti. Bu konu söz konusu olmaz. 3 bölgede çöp sahasının yapılması bütün bölgeler için önemlidir” dedi. 
İmdat Şahin