• Üniversite Adayları Hafta Sonu Yks Heyecanı Yaşadı
  • Üniversite Adayları Hafta Sonu Yks Heyecanı Yaşadı
Çorlu Güncel

Üniversite Adayları Hafta Sonu Yks Heyecanı Yaşadı

  • 27 Haziran 2020
  • 1015 Kez Okundu

Hafta Sonu Cumartesi ve Pazar Günleri Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) Çorlu’da binlerce öğrenci girerken, hem öğrenciler hem de veliler sınav heyecanını yaşadı.


Üniversiteye giriş sınavı olan YKS’ye Türkiye genelinde 2 milyon 437 bin aday girerken Çorlu’da da binlerce öğrenci sınava girdi. Sınav başlamadan dakikalar önce okulun önüne gelen öğrenciler ve veliler sınavın giriş saatini bekledi. 
YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) Cumartesi Günü saat 10:15 te başlarken,  Alan Yeterlilik Testi (AYT) 28 Haziran 2020 Pazar günü saat 10:15 te başladı. Yabancı Dil Testi (YDT) ise Pazar günü saat 15:45’te başladı.  Çorlu’da TYT sınavına 8 bin 634 öğrenci girerken, AYT Sınavına 6 bin 615 öğrenci, YDT Sınavına ise 570 öğrenci girdi. 
Sınavın yapılacağı okullarda gerekli önlemler alınırken, öğrenciler sınava gerekli kontroller yapıldıktan sonra alındı. Sınava girecek öğrencilerin velileri okul bahçesine alınmadı, veliler dışarıda beklemek zorunda kaldı. Günler öncesinden okullarda dezenfekte çalışmaları yapılırken, gerekli tüm önlemler alındı. 
İMDAT ŞAHİN