• Mahallerde 300 Kişiye Test Yapıldı
Çorlu Güncel

Mahallerde 300 Kişiye Test Yapıldı

  • 03 Haziran 2020
  • 4956 Kez Okundu

AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş, Silahtarağa ve Hıdırağa Mahalleleri’ndeki korona virüs söylentileriyle ilgili açıklama yaparak, 300 kişiye test yapıldığını vaka sayısı 20’nin altında olduğunu ifade etti.


Çorlu’da iki mahalleyle ilgili söylentilerin yayılması üzerine AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş gazetemizin sorularını yanıtladı. AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş, mahallerde şu ana kadar 300 test yapıldığını pozitif vaka sayılarının ise 20’nin altında olduğunu ifade etti. 
SAĞLIK EKİPLERİ FİLYASYON UYGULUYOR 
Mahallelerde bayram ziyaretlerinin yapıldığı için temaslı olan kişilere filyasyon geriye doğru tarama yapıldığını ifade eden AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş şu anda birimler gerekli çalışmaları yapıyor. Sağlık İl Müdürlüğü, ilçe müdürlüğü Çorlu Kaymakamlığı gerekli çalışmaları yürütüyor. Mahallelerde filyasyon uygulanıyor, yani geriye doğru temas edilen kişiler taramadan geçiriliyor” dedi. 
VAKA SAYISI 20’NİN ALTINDA 
Hıdırağa ve Silahtarağa Mahallelerinde şu ana kadar 300 test yapıldığını ifade eden AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş konuşmasını sürdürdü: “Hıdırağa ve Silahtarağa Mahallelerinde şu ana kadar 300 korona virüs testi yapıldı. Vaka sayıları 20’nin altında, gerekli bütün işlemler yapılıyor. Birimlerimiz çalışmalarını sürdürüyor” dedi. 
İMDAT ŞAHİN