• “16 Dönüm Ancak Millet Bahçeciği Olur”
  • “16 Dönüm Ancak Millet Bahçeciği Olur”
  • “16 Dönüm Ancak Millet Bahçeciği Olur”
Çorlu Güncel

“16 Dönüm Ancak Millet Bahçeciği Olur”

  • 02 Haziran 2020
  • 1456 Kez Okundu

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Millet Bahçesiyle ilgili düzenlediği basın toplantısında “Vatandaşımız 115 dönümlük alanın tamamının park olmasını istiyor, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 40 dönümü vaat etmişti, 16 dönümlük alan ihaleye çıktı. Bu haliyle burası Millet Bahçesi değil Millet Bahçeciği olur” dedi.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt Millet Bahçesi için düzenlediği basın toplantısında süreci anlattı. Omurtak Caddesi üzerinde 115 dönümlük arazinin yeşil alan olmasını istediklerini ifade eden Sarıkurt, bu alandan yüz binlerce vatandaşın yararlanacağını ifade etti. Başından itibaren Çorlu Belediyesi olarak alanın park olmasını vurguladıklarını ifade eden Ahmet Sarıkurt, kim yada kimler tarafından yapıldığından daha çok biran önce oranın park olmasını istediklerini vurguladı. Bu konunun siyaset dışı da olduğunu kaydeden Sarıkurt süreci takip ettiklerini ifade etti. 
GELİŞMELERİ TEK TEK ANLATTI 
Millet Bahçesi’nin yapılacağı alandaki gelişmeleri en başından beri anlatan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ekim 2012 yılında yeni yerine taşınan Devlet Hastanesi hizmet vermeye başlamıştır. 2008 yılında Sağlık Bakanlığı ile TOKİ arasında yapılan protokol ile eski devlet hastanesi arazisinin TOKİ’ye devredilmesi planlanmıştır. 2015 yılında Çorlu Belediyesi, Asker Hastanesi’nin tescili için Koruma Kurulu’na başvuruda bulundu. Nisan 2016’da Kurul, Asker Hastanesi binasını Erken Cumhuriyet Dönemi Eseri ve 80 dönümlük alanı koruma sınırı olarak tescilledi. Mayıs 2016’da dönemin 5. Kolordu Komutanı, binanın tescili için itirazda bulundu. Nisan 2017’de Çorlu Belediyesi tarafından Kent Parkı Projesi hazırlandı. Haziran 2017 tarihinde kurumlardan Kent Park yapılması için Belediye adına tahsis talepleri yapılmasına oy birliği ile karar verildi. Ocak 2018 tarihinde Belediye Meclisi tarafından 115 dönümün Kent Parkı yapılması için imar plan değişikliği kararı oy çokluğu ile alındı. 28 Aralık 2018 tarihinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü atıl hastane binalarını yıktı” dedi. 
GEÇTİĞİMİZ MAYIS AYINDA ORDUEVİ RUHSAT TALEBİNDE BULUNULDU
“02 Temmuz 2018 tarihinde Çorlu İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı’nca Orduevi yapılması için işlemlerin başlayacağı tarafımıza bildirildi” diyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Orduevi ilk olarak 8 kat teklif edildi. Bizler Ordu Evi’ne karşı değiliz sadece Ordu Evi’nin yapılacağı yerle ilgili itirazlarımız var. Biz bu bölgenin yeşil alan olmasını istiyoruz, Ordu Evi yapılması için iki bölge teklifinde bulunduk. Buranın ise park yapılmasını istiyoruz” dedi. Konuşmasını sürdüren Ahmet Sarıkurt en son yaşanan gelişmeyi de paylaştı: “ 08 Mayıs 2020 tarihli yazıda Çorlu İnşaat Emlak, Orduevi ve Misafirhane ruhsatını talep etmektedir” dedi. 
SİYASİ BİR KONU DEĞİL 
Omurtak Caddesi üzerinde bulunan ve Millet Bahçesi yapılması için girişimlerde bulunulan alanla ilgili konuşmasını sürdüren Sarıkurt, “Bu konu siyasi bir konu değil, başından beri bunu belirtiyoruz. Sayın Meclis Başkanımızın bu konuda demeçleri var, bölge milletvekillerimizin konuyla ilgili demeçleri var. Partilerin Millet Bahçesiyle ilgili demeçleri var. Ben söylemlerin bir an önce hayata geçirilmesini istiyorum. Bu konuyla ilgili gerekli kurumlarla ve siyasilerle görüşmelerimi de sürdürüyorum” dedi. 
100 BİN KİŞİYİ İLGİLENDİRİN BİR ALAN 
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt Omurtak Caddesi üzerinde yer alan 115 dönümlük arazinin 100 bin vatandaşı ilgilendirdiğini ifade etti. Özellikle Muhittin, Reşadiye, Kemalattin, Cemaliye Kazımiye Mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımızın nefes alacağı bir alan olduğunu kaydeden Sarıkurt, Bu alan park yapılırsa bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız yeşil alandan faydalanmış olacak” dedi. 
GELECEĞİMİZ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ 
“Gelecek 100 yılımız açısından büyük öneme sahip bir alan” diyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “115 dönümlük alanın park yapılmasından yüzbinlerce vatandaşımızın yararlanacağını ifade etmiştim, bunun dışında geleceğimiz açısından da büyük bir öneme sahip. Çünkü burası yeşil alan olursa bu bölge gelecekte nefes almaya devam edecektir. Bizler geleceğimize sahip çıkmamız açısından da buranın önemini belirtmek istiyoruz” dedi. 
MİLLET 115 DÖNÜMLÜK ALANIN TAMAMININ PARK OLMASINI İSTİYOR
115 dönümlük alanda 16 dönümün ihaleye çıkarıldığını ifade eden Çorlu Belediye Başkanı Sarıkurt, “Burasının toplam alanı 115 dönüm vatandaşlarımız tamamının Millet Bahçesi olmasını istiyor, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 40 dönümlük alanın Millet Bahçesi olacağını ifade etmişti. Şimdi 16 dönüm için ihale yapıldı. Bu Millet Bahçesi değil Millet Bahçeciği olur” dedi. 
İMDAT ŞAHİN