• 80 Gün Sonra İlk Çaylar İçildi
Çorlu Güncel

80 Gün Sonra İlk Çaylar İçildi

  • 02 Haziran 2020
  • 942 Kez Okundu

Korona virüs tedbirleri kapsamında kapatılan kıraathaneler 80 gün sonra müşterilerine kapılarını açtı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu yeni normalleşme sürecinin ilk günü Çorlu’da kıraathaneler de kapılarını açtı. Çorlu’da 80 gün sonra kapılarını açan kıraathaneler ilk müşterilerini kabul etti. Maske ve sosyal mesafe kurallarına uyan müşteriler aylar sonra çaylarını içtikleri için mutlu olduklarını belirtti.
Yayınlanan genelgeyle açılan kıraathanelerde taş ve kağıt oyunlarına izin verilmeyecek. Kıraathane sahipleri “80-85 gündür kapalıyız gereken önlemleri aldık. İsteyene plastik bardak olsun, cam bardak olsun hazırladık. Temizliğimizi, yaptık müşterilerimize hijyenik bir ortamda hizmet etmek istiyoruz. Şu anda eskiye nazaran hareket yok ama inşallah iyi olacak” dedi. 
TAŞ VE KAĞIT OYUNUNA İZİN VERİLMEYECEK 
Yayınlanan genelge doğrultusunda kıraathanelerde taş ve kağıt oyunlarına izin verilmeyecek konuyla ilgili konuşan kıraathane sahipleri, “Bizler uzun süredir kapalıyız, 1 Haziran itibariyle işletmelerimiz açıldı. Genelge doğrultusunda oyun oynatmayacağız, sadece çay servisleri yapılacak. Korona virüs kıraathaneleri çok kötü etkidi. Yaklaşık 2 aydır kapalıyız” dedi. 
İMDAT ŞAHİN