• 74 Gün Sonra İlk Namazlar Kılındı
  • 74 Gün Sonra İlk Namazlar Kılındı
  • 74 Gün Sonra İlk Namazlar Kılındı
  • 74 Gün Sonra İlk Namazlar Kılındı
  • 74 Gün Sonra İlk Namazlar Kılındı
Çorlu Güncel

74 Gün Sonra İlk Namazlar Kılındı

  • 30 Mayıs 2020
  • 1318 Kez Okundu

Korona virüs tedbirleri kapsamında 16 Mart'ta cemaatle namaza kapatılan camiler dün Cuma namazıyla birlikte açıldı.


Cuma namazı camilerin yanı sıra meydan, Pazar yerleri başta olmak üzere açık alanlarda da kılındı. 74 gün sonra normalleşme adımlarıyla birlikte camilerde cemaatle birlikte ilk namazlar kılındı. Korona virüs tedbirleri kapsamında cemaatle namaza kapatılan camilerde Cuma Namazı kılınabildi. 

İçişleri Bakanlığı, 'Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi' hakkında 81 il valiliğine gönderdiği genelgeyle Cuma namazının kılınacağı camileri belirledi. Yayınlanan genelgede abdesthane, şadırvan ve tuvaletlerin kapalı tutulacağı, cemaatle veya bireysel namaz kılacak herkesin tıbbi/bez maske takmasının zorunlu olduğu vurgulandı.

CAMİ CEMAATİ MASKE TAKARAK NAMAZ KILDI 

Çorlu’da Süleymaniye Camii’nin bahçesini dolduran vatandaşlar sosyal mesafe kuralına uyarken, maske takarak namaz kıldılar. Cuma Namazı başlamadan yerlerini alan cami cemaati maskelerini takarak namaz kıldı. İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda abdesthaneler kapatıldı. Cami cemaati abdestini alarak camilere geldi. 

NAMAZ ÖNCESİ UYARILAR YAPILDI 
Cuma namazı öncesi Cami imamları gerekli uyarılarda bulundu. İmanlar, sosyal mesafe kuralını hatırlatırken, maske takmaları konusunda da vatandaşlara uyardı. Uyarılar yapıldıktan sonra cami cemaatini camilerin bahçesinde namazlarını kıldı. 
CAMİ İÇİNE KİMSE ALINMADI
İçişleri Bakanlığı genelgesi dikkate alınarak camilerin bahçesinde namazlar kılındı. Vatandaşlar bahçede sosyal mesafe kuralına riayet ederek saf tuttu. Maskesini takan cami cemaati 74 gün sonra cemaatle birlikte namaza durdu. 
BUGÜN CAMİLERİMİZ KAPISI AZİZ MİLLETİMİZE AÇILIYOR 
Cuma hutbesinde camilerin açıldığın ifade edilirken, salgına karşı uyarılarda da bulunuldu. Cuma Hutbesi’nde “Salgın hastalık sebebiyle bir süredir kapalı olan camilerimizin kapıları da yine bugün aziz milletimize ve değerli cemaatimize açılıyor. Fethin coşkusu ile camilerimize kavuşmanın sevincini bir arada yaşıyoruz. Bu büyük nimetin kıymetini bilelim. Sorumluluğumuzu unutmayalım. Tedbirlere hassasiyetle uyalım” değinildi.