• Tekirdağ Barosu Çorlu'da Yaşanan Olayla İlgili Açıklama
Tekirdağ

Tekirdağ Barosu Çorlu'da Yaşanan Olayla İlgili Açıklama

  • 26 Mayıs 2020
  • 1888 Kez Okundu

Ramazan Bayramı’nın 1. Günü Silahtarağa Mahallesi’nde yaşanan olay sonrasında Tekirdağ Barosu konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.


Tekirdağ Barosu yaptığı açıklamada: “24.05.2020 Tarihinde Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi, Silahtarağa Mahallesinde tarafımıza iletilen ve sosyal medyaya düşen görüntülerden de anlaşılacağı üzere kolluk güçleri tarafından aralarında çocuk, kadın ve erkeklerinde bulunduğu yaklaşık 18-19 kişiye 2559 sayılı Polis Vazife ve Selahiyet Kanuna aykırı olarak sokakta ve bahçe içinde onlarca kolluk görevlisi tarafından coplarla vurulmak sureti ile şiddet uygulandığı, görüntü çekenlerin de yine kolluk tarafından zorla görüntülerin sildirilmeye çalışıldığı gözükmektedir” dedi. 
KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Açıklamanın devamında Tekirdağ Barosu, “Hukuk devletinde ortada bir suç varsa ne şekilde yaptırımı olacağı bellidir. Konumu ne olursa olsun hiç kimse görev tanımını ve yasaları aşacak şekilde kendi yaptırımını uygulayamaz. Ancak son zamanlarda benzer olaylara ülkemizin birçok yerinde sıklıkla yaşanması ciddi güven bunalımına yol açmaktadır. Bu olayla ilgili basın açıklamasını yaptığımız saate kadar CMK’den Avukat görevlendirme talep edilmemiştir. Olayla ilgili olarak taraf yakınları ve başsavcılıkla görüşme yapılmış olup süreç her yönüyle titizlikle takip edilecektir. Tekirdağ Valiliği tarafından 25.05.2020 tarihinde yapılan duyuruda aşırı güç kullanıldığı iddia edilen görevlilerle ile ilgili işten el çektirildiği ve haklarında Adli ve idari soruşturma başlatıldığı bilgisi edinilmiştir. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz” denildi.