• Marmaraereğlisi'nde Korona Virüsle Mücadeleye Devam
Çorlu Güncel

Marmaraereğlisi'nde Korona Virüsle Mücadeleye Devam

  • 10 Nisan 2020
  • 921 Kez Okundu

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını sebebiyle Marmaraereğlisi’nde tüm ilçe dezenfekte ediliyor.


Korona virüs tedbirleri kapsamında, yapılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. İlçede bulunan vatandaşların sıklıkla kullanmak durumda kaldığı yerlerde dezenfekte çalışmaları yoğun olarak devam ediyor.
Marmaraereğlisi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata’nın talimatlarıyla ilçede dezenfekte edilmemiş yer kalmaması konusunda oldukça hassas davranıyor.
Dezenfekte Edilmemiş Yer Kalmayacak
İlçede bulunan tüm durak, banka, market vb. yerleri dezenfekte eden ekipler, vatandaşların sıklıkla temas ettiği yerler konusunda duyarlı davranarak buralarda çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle toplu olarak bulunulan yerlerde veya temas edilmek zorunda kalınılan ATM, merdiven trabzanları, duraklar, giriş ve çıkış kapılarını dezenfekte etmeye özen gösteren ekipler, esnaf dükkanlarının giriş ve çıkışlarını da ihmal etmiyor. Yapılan dezenfekte çalışmaları dolayısıyla kendini daha güvende hisseden esnaflar, daha sağlıklı bir çalışma ortamının kendilerine sunulmasından oldukça memnun olduklarını belirttiler. 
Çalışmalarımız bu salgın ülkemizi terk edene kadar sürecek diyen Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata; “Gerçekleştirmiş olduğumuz tüm çalışmalar vatandaşlarımıza daha sağlıklı bir ortam yaratabilmek içindir. Tüm dünyada ve ülkemizde de devam eden korona virüs salgını sebebiyle toplu yerlerde bulunmak ve sokağa çıkma konusunda kısıtlamalar yaşıyoruz. Ancak bu süreç devam ederken, vatandaşlarımız belli mecburiyetler dolayısıyla sokağa çıkmak zorunda kalabiliyor. Vatandaşların ihtiyaçları için dışarı çıktıklarında temasta bulunacakları yerleri dezenfekte ederek onları bu şekilde bulaşma ihtimali olan virüsten korumayı amaçladık. Çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için her şeyden kıymetlidir” dedi.