• “Yardımlar Sistemde Kontrol Ediliyor”
  • “Yardımlar Sistemde Kontrol Ediliyor”
  • “Yardımlar Sistemde Kontrol Ediliyor”
Çorlu Güncel

“Yardımlar Sistemde Kontrol Ediliyor”

  • 09 Nisan 2020
  • 1856 Kez Okundu

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaptığı açıklamada erzak yardımlarını anlık takip edilecek sistem oluşturulduğunu duyurdu.

 
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Belediyesi’nin vatandaşına erzak yardımı yaptığını ve yapılan yardımlarında tek tek bilgisayar ortamında sistemsel hale getirildiğini Çorlu’da yayın yapan Çorlu Cep TV’ye yaptığı açıklamada ifade etti. Bu bilgisayar ortamında hazırlanan verilerin diğer yardım yapan kuruluşlarla paylaşıldığını da ifade eden Sarıkurt, kim nerde ne kadar yardım almış hepsini görme imkanın sahibiz dedi. 
YARDIMLARI YAPARKEN ÇOK DAHA ÖZENLİ OLMAMIZ GEREKİYOR 
“Hem dünyada hem de ülkemizde olağanüstü bir dönemden geçiyoruz, bu dönem yardımlaşma dönemi” diyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Bu kapsamda da vatandaşlarımıza belediye başkanlığı olarak yaklaşık 3-4 kişilik aileye bir ay yetecek erzak kutusu hazırladık. Bunların dağıtımı yaparken bu dönemde çok daha özenli olmamız gerektiği inancıyla şehrimizde yardım yapan sosyal yardımlaşma vakfı, Kızılay, hemşeri derneklerimiz gibi derneklerimizin de yardımlarını alarak mükerrer yardım yapmamak gayesiyle ve muhtarlarımız da desteğiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı düzgün belirlemeye çalışıyoruz. Bunun içinde bir programda yaptık, nokta nokta harikada da görmemizi sağlayacak bir programda yaptık. Her gün bir bir mahalle muhtarımızla bir araya gelerek onlarında değerlendirmesi doğrultusunda sosyal yardımı ulaştırma gayretindeyiz” dedi. 
BU VERİLERİ YARDIM YAPAN KURULUŞLARIMIZLA PAYLAŞIYORUZ
Yardım taleplerinin hepsinin kayda alındığını ifade eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt TC Kimlik numaraları ile kişilerin bilgilerinin doğru olup olmadığı kontrol ediliyor” dedi. Sarıkurt, “Halk masasından, muhtarlarımızdan, iletişim telefonlarından nerden bize ulaşırsa ulaşsın vatandaşlarımız gelen verileri bir Excel tablosuna işliyor arkadaşlarımız. Burada önce TC kimlikle beyan edilen bilgilerin doğruluğunu kıyaslıyorlar. O mahallede mi değimli takip ediliyorlar.  Birde bu kişi daha önce başka bir kurumdan yardım almış mı diye. Bir mahallede kimler yardım alıyor bunları görebilme imkânımız oluyor. Bir kısım arkadaşlarımızda bu verileri oluşturuyor. Bu verileri vatandaşımıza yardım yapan kuruluşlarımızla paylaşacağız örneğin kaymakamlık, örneğin Kızılay örneğin muhtarlarımızla bu verileri paylaşacağız” dedi.   
KİMİN NEREDE NE ZAMAN NE KADAR YARDIM ALDIĞINI GÖRME İMKANIMIZ VAR 
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt konuşmasının devamında: “Kim nerde ne zaman, ne kadar yardım aldığını görme imkânımız olacak, sorgular olacağız. Daha önce yardım almış mı, nerden almış ne kadar almış hepsini görme imkânımız olacak. Şu anda 15 personelimiz sürekli veri işliyor. Kimi evden çalışıyor kimi si belediyeden çalışmalarına devam ediyor. Şu anda sistemimize 1440 tane kaydımız var. 65 yaş üstü tek yaşayan vatandaşlarımızın yaşadığı yerleri de gösteren yine böyle bir harita hazırlamıştık” dedi. 
İMDAT ŞAHİN