• Ergene Belediyesi Tedbir Almaya Devam Ediyor
Ergene

Ergene Belediyesi Tedbir Almaya Devam Ediyor

  • 31 Mart 2020
  • 2077 Kez Okundu

Ergene’de vatandaşların sağlığını önemseyen Ergene Belediyesi hafta sonu pazarda esnafa ve pazarda alış veriş yapan vatandaşlara koruyucu maske, eldiven, dezenfektan ve sıvı sabun dağıttı.


Geçtiğimiz haftalardan itibaren Ergene’de vatandaşlara ve esnafa koruyucu maske, eldiven, dezenfektan ve sıvı sabun dağıtımına başlayan Ergene Belediyesi hafta sonu da Sağlık Mahallesinde kurulan semt pazarında vatandaşlara korona virüsü tedbirleri kapsamında maske, eldiven, dezenfektan ve sıvı sabun dağıtımına devam etti. Vatandaşların tedbirli olmaları için dağıtılan malzemeleri kullanmaları gerektiğini belirtilirken ayrıca insanların birbirleriyle arasında ki sosyal mesafeyi de korumaları yönünde uyarıda bulunuldu.
Ergene Belediyesinin yapmış olduğu bu çalışmayı memnuniyet ile karşıladıklarını belirten vatandaşlar, “Şu zor zamanda eczanelerde, marketlerde maske, eldiven ve dezenfektan bulmakta zorluk çekerken Belediyemizin bu malzeme desteğini bizlere yapması gerçekten alkışlanacak bir davranış” diyerek Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’e teşekkürlerini ilettiler.
Ergene Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerde pazarda etiket kontrolünde bulunarak, virüs salgınının yayılmasını engellemek amaçlı tezgâhlar arası 3 metre kuralı uygulanarak giyim ve çocuk oyuncaklarının satışına izin vermiyor.