• Taksici Esnafının İşleri Yüzde 80 Azaldı
  • Taksici Esnafının İşleri Yüzde 80 Azaldı
  • Taksici Esnafının İşleri Yüzde 80 Azaldı
Çorlu Güncel

Taksici Esnafının İşleri Yüzde 80 Azaldı

  • 30 Mart 2020
  • 1123 Kez Okundu

58 Nolu Otogar Taksi Kooperatifi Başkanı Recep Şaşmaz gazetemize yaptığı açıklamada taksici esnafının korona virüs nedeniyle işlerinin çok düştüğünü belirtti.


Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda da yönetim kurulu üyesi olan Recep Şaşmaz gazetemize taksici esnafın durumuyla ilgili önemli bilgiler verdi. Şaşmaz “Daha önce bir taksici günde 15 işe çıkarken şimdi 2-3 işe ancak çıkabiliyor” dedi. 
DÜNYAYI ETKİLEYEN BİR SALGINLA KARŞI KARŞIYAYIZ
58 Nolu Otogar Taksi Kooperatifi Başkanı Recep Şaşmaz, “Dünya genelinde bir salgın var ve bütün dünya gibi ülkemizi de etkiledi. Bu korona virüs bütün yaş gruplarını etkiliyor, bu süreci doğru yönetmek adına yetkililerimizin devlet büyüklerimizin söylediklerini harfiyen uygulamamız gerekiyor. Bizlerde evde kal çağrısı yapıyoruz. Çorlu’da evde kal çağrısına uyan vatandaşların sayısının az olduğunu düşünüyorum çünkü Tekirdağ Süleymanpaşa gittiğimde gördüm terk edilmiş bir şehir havasında, sokaklarda kimse yok ama Çorlu’da sokaklarda insanları görüyoruz. Kalabalık var, bu konuda devlet yöneticilerimizde bizlere evde kalmamamızı öneriyor, önerilere kulak vermemiz gerekiyor” dedi. 
İŞLERİMİZ ÇOK DÜŞTÜ 
Konuşmasını sürdüren 58 Nolu Otogar Taksi Kooperatifi Başkanı Recep Şaşmaz. ‘Esnafların birçoğu dükkânını bu süreçte açmıyor, dışarı da çıkmıyorlar. Dışarı da olan kişilerde taksileri pek kullanmıyor. Farklı bir durum söz konusu, daha önce günde 15 işe çıkarken bugün işlerimiz inanılmaz derecede düştü. Çorlu’daki tüm taksici esnafının işleri çok büyük oranda düştü. Günde iki üç işe çıkar olduk ama çıkmak zorundayız, bir nevi kamu hizmeti yapıyoruz. İnsanlara yardımcı olmak için çıkacağız’ dedi. 
ESNAFA 25 BİN LİRA KREDİ ÇIKTI 
Aynı zamanda Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu üyesi olan Recep Şaşmaz esnafa kredinin çıktığını duyurdu: “Esnaflara devletimiz 25 bin lira gibi bir krediyi verdi. Bu kredi 6 ay sonra ödemeli sıfır faizli olacak. Bütün esnaflarımıza verilecek. Borcu olanlarda olmayanlarda bu krediden faydalanıyor. Daha önce borcu olanlar krediye alamıyordu ama Cuma günü yapılan değişiklikle artık borcu olan esnafta krediden faydalanabilecek” dedi.
İMDAT ŞAHİN