• 180 Parsellik Hobi Bahçesi'ne Virüs Engeli
  • 180 Parsellik Hobi Bahçesi'ne Virüs Engeli
  • 180 Parsellik Hobi Bahçesi'ne Virüs Engeli
  • 180 Parsellik Hobi Bahçesi'ne Virüs Engeli
  • 180 Parsellik Hobi Bahçesi'ne Virüs Engeli
Çorlu Güncel

180 Parsellik Hobi Bahçesi'ne Virüs Engeli

  • 30 Mart 2020
  • 1686 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi tarafından Zafer Mahallesi’nde15 dönüm arazi üzerine yapımı devam eden hobi bahçesinin açılışı korona virüs nedeniyle önümüzdeki aylara bırakıldı.


Hobi bahçesi 15 dönüm arazi üzerine yapılan hobi bahçesi 180 adet parselden oluşacak.  40 metre karelik parsellere yapılacak olan hobi bahçesinde çocuklar için oyun alanları ortak kullanım alanları da olacak. Konuyla ilgili konuşan Çorlu Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan, korona virüs olmasaydı bu ay sonu çalışmaları bitirmeyi planlıyorduk” dedi. 
MART AYI SONU GİBİ BİTİRMEYİ PLANLIYORDUK
Gazetemize hobi bahçesiyle ilgili bilgi veren Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan, “15 dönüm alan içerisinde bir hobi bahçesi hazırlığımız var. Yaklaşık parsellerin 40 metre kare olacağı İçerisinde 180 adet parsel bunacak. İçerisinde parsellerin dışında çocuk oyun alanı ve ortak kullanım alanı olan prefabrik bina da yapıyoruz. Normal şartlarda biz Mart Ayı’nda bu ayın sonunda bitirmeyi planlıyorduk ama bu korona virüs nedeniyle sarkmalar olacak. Çünkü personellerimizde dönüşümlü olarak hizmet vermeye başladı. Akabinde vatandaşın hizmetine sunulacak” dedi. 
 YÜZDE 10’LUK KISMI ŞEHİT AİLELERİNE ÜCRETSİZ VERİLECEK
Hobi bahçesinin kiralanmasıyla ilgili de bilgiler veren Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan, “Geçen ay Belediye Meclisi’nden ücret tarifesi geçirildi. Tarife çerçevesinde başvurular toplanacak, bunlar içinde encümen huzurunda kura çekilişi yapılacak. Daha sonra yönetmeliğe göre neler isteniyorsa vatandaşımızdan da onlar talep edilecek ve hizmet vermeye başlayacak. Bu hobi bahçesinden yüzde 10’da şehit ailelerinin 1. Derece yakınlarının ücretsiz olarak yararlanacağı bir bölümde açıldı. Onların başvuruları olduğu taktirde onlara da başvuru yapılacak” dedi. 
ÇOCUKLARIMIZ TOPRAKLA HAŞIR NEŞİR OLACAK  
Hobi bahçesiyle birlikte çocukların toprakla haşir neşir olabileceğini vurgulayan Özcan Veysel Tunçcan, “Çocuklarımız için belli bir bölüm ayrıldı, toprakta bir bitkinin nasıl yetiştirileceğini nasıl ekileceğini, nasıl sulanacağını öğrenmeleri için, toprakla da birebir temasta bulunabilmeleri için bu hobi bahçeleri çok önemli. Burada insanlarımız gelip toprakla uğraşarak zamanlarını eğlenceli bir şekilde geçirmeleri sağlanacak” dedi.