• Marmaraereğlisi Belediyesi, Salgına Karşı Maske Üretimine Başladı
  • Marmaraereğlisi Belediyesi, Salgına Karşı Maske Üretimine Başladı
Çorlu Güncel

Marmaraereğlisi Belediyesi, Salgına Karşı Maske Üretimine Başladı

  • 30 Mart 2020
  • 895 Kez Okundu

Marmaraereğlisi Belediyesi tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgınından korunmak amaçlı kullanılan maskeleri kendi kurmuş olduğu atölyesinde üretiyor.




Marmaraereğlisi Belediyesi ve Marmaraereğlisi İlçe Devlet Hastanesi’nin ortak projesi hayata geçirildi. Corona salgın hastalığı ile mücadele kapsamında maske üretimine başlandı. Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, sağlık hizmetlerine yaptığı yatırımlarla adından sıkça söz ettiriyor. İlçede vatandaşın sağlığı söz konusu olduğunda hayata geçirdiği projeler ile vatandaşın takdirini kazanan Başkan Ata, bu kez salgına karşı mücadele başlattı. Maske üretim makinesinin, kullanılacak alan malzeme, araç ve gereçlerin tüm giderleri Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından karşılandı. Üretilecek olan maskeler İlçe Devlet Hastanesi’nde ve tüm Tekirdağ’ da bulunan Devlet Hastaneleri’nde kullanılacak. Ayrıca tüm il de hizmet veren kamu kurum ve kuruluşlarının maske ihtiyacını karşılayacak. 

“Bizler sizin için, işimizin başındayız” sloganı ile yola çıkan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, tüm belediye personelinin yanı sıra ilçe de ve il de hizmet veren tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelinde sağlığını bu şekilde covid-19 virüsüne karşı koruyor.

Tamamen sterilize edilmiş bir ortamda yapılan üretimi yerinde gören Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata; “Bu salgın dolayısıyla tüm tedbirleri alma zorunluluğumuz bulunmaktadır. Halkımıza yaptığımız evinizden çıkmayın uyarılarının yanında, görevinin başında olmak zorunda olan çalışanları da düşünmek zorundayız. Vatandaşlarımız, evlerinde kalarak bu salgının daha fazla yayılmaması için bize yardımcı olabilirler. Ancak bir yanda da görev başında olan personelimiz konusunda da hassas davranmalıyız. İlçe Devlet Hastanemizde bulunan her sağlık çalışanımız bizim  için kıymetlidir. Ayrıca yine kamu kurum ve kuruluşlarda görevinin başında olan her çalışan bizim için önem teşkil eder. Bu zorlu süreçte çalışırken malzeme eksikliği yaşamamaları için bizde bir maske üretim atölyesi kurduk. Bu atölye günlük olarak çalışarak hizmet verecek. Üretilen tüm maskeler il de bulunan tüm hastanelere ve kurumlara steril halde ulaştırılacak. Bu şekilde hem çalışanların, hem de vatandaşımızın sağlığı korunmuş olacak. Vatandaşlarımız kendi önlemlerini evlerinden çıkmayarak alıp, biz çalışanlara bu şekilde yardımcı olabilir. Bizler, sorumluluğumuzun farkında olarak çalışmalarımıza bu şekilde yön veriyoruz. Yapmış olduğumuz her proje de halkımızı ön planda tutuyoruz. Bu süreçte de bizim için en önemli şey vatandaşımızın sağlıklı olmasıdır. Bu zorlu zamanları hep beraber atlatacağız” dedi.