• Yaşlılarımızı Seviyoruz, Evlerinde Kalmalarını İstiyoruz
  • Yaşlılarımızı Seviyoruz, Evlerinde Kalmalarını İstiyoruz
Çorlu Güncel

Yaşlılarımızı Seviyoruz, Evlerinde Kalmalarını İstiyoruz

  • 27 Mart 2020
  • 765 Kez Okundu

Çorlu’da bazı yaşlı vatandaşların yasağa rağmen dışarı çıkması diğer vatandaşları endişelendiriyor. Vatandaşlar, “Biz yaşlılarımızı seviyoruz onların evlerinde kalmasını istiyoruz” diyerek endişelerini dile getirdi.



Korona virüse karşı en riskli yaş gurubu olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı getirildi. Buna rağmen bazı yaşlı vatandaşlar yasağı dinlemeyerek dışarı çıkıyor. Yaşlı vatandaşları sokakta gören bazı vatandaşlar yaşlı vatandaşların yanına giderek onları sizleri seviyoruz evinizde kalın diye uyarıda bulunuyor.

ONLARI SEVİYORUZ

Yaşlı vatandaşların evlerinde kalmaları onların sağlığı için önemli diyen vatandaşlar gazetemize konuştu: “Korona virüse karşı en riskli gurup 65 yaş ve üzeri olan vatandaşlar. Bakanlık onlara evlerinden çıkma yasağı getirdi. Alışverişlerini de devlet yapıp evlerine teslim ediyor. Yaşlı vatandaşlarımızı bizler seviyoruz ve dışarı çıkmalarını istemiyoruz. Çünkü bu korona virüs en çok onları etkiliyor. Yaşlıların bağışıklık sistemleri güçlü olmadığı için ölümle sonuçlanıyor.

ÖLEN İNSANLARIN ÇOĞU YAŞLI VATANDAŞ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca her akşam vaka sayılarını açıklayarak vatandaşlara uyarılarda bulunuyor. Ölen insanların çoğunun yaşı vatandaş olduğunu ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca en son vaka sayılarını açıkladı. Korona virüs nedeniyle ölenlerin sayısı 75’e yükselirken vaka sayılarını ise 3629 olarak açıkladı. Ölenlerin çoğunun yaşlı vatandaş olduğunu belirten Sağlık Bakanı sürekli evde kal uyarılında bulunuyor.

İMDAT ŞAHİN