• Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt;  “Birlikte Mücadele Ederek Bu Süreci Aşabiliriz”
  • Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt;  “Birlikte Mücadele Ederek Bu Süreci Aşabiliriz”
  • Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt;  “Birlikte Mücadele Ederek Bu Süreci Aşabiliriz”
  • Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt;  “Birlikte Mücadele Ederek Bu Süreci Aşabiliriz”
  • Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt;  “Birlikte Mücadele Ederek Bu Süreci Aşabiliriz”
Çorlu Güncel

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt; “Birlikte Mücadele Ederek Bu Süreci Aşabiliriz”

  • 25 Mart 2020
  • 1054 Kez Okundu

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, maskesini takıp eldivenini giyerek sokağa çıktı. Bakanlıkların korona virüs tedbirleri kapsamında gönderdiği genelgeler doğrultusunda işyerlerini gezerek denetleme yaptı.



Özellikle sosyal mesafe konusunda bakanlığın yayınladığı genelge doğrultusunda marketlerde inceleme yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, esnaflarla da sohbet etti. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt gazetemize korona virüs tedbirleri, belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.  

VATANDAŞLARIMIZA DA ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR

“Bakanlığında ifade ettiği gibi bu sosyal izolasyon konusunda vatandaşlara önemli vazifeler düşüyor. Ben uyarıları dikkate alan esnafımıza teşekkür ediyorum. Bu izolasyonu, evden çıkmama işini kendi iradeleriyle takip eden vatandaşlarımıza teşekkür etmemiz lazım” diyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Bakanlıklardan gelen genelgeleri takip ediyoruz, zabıtamız uzun zamandan beri sahada gelen tebliğleri duyuruları esnaflarımızla vatandaşlarımızla paylaşıyor. Dün bakanlık tarafından marketlerle ilgili genelge geldi, bende bugün çıkıp marketlerimize konuyla ilgili bakıyorum” dedi.

 HER KURUM ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRMELİ

“Çorlumuzun 1500 tane sokağı var biz elimizden geldiği kadar kendimize göre tedbirlerimizi aldık”  diyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Dezenfekte çalışmalarıyla ilgili belediye başkanlığımızın kamu binalarında, diğer kamu binaları adliyeden, emniyete kaymakamlıktan sağlık ocaklarına muhtarlıklara nerede ihtiyaç varsa ekiplerimiz o noktalarda çalışmalar yapıyor. Temizlikle ilgili dezenfekte etmekle ilgili gayret gösteriyorlar. Büyük çoğunlukla planladığımız noktalardaki yerlerde arkadaşlarımız çalışıyor ama eş zamanlı olarak her yerde olmamız mümkün değil. Özellikle hacktecklerde de var, birlikte mücadele etmek beraber mücadele etmek sadece eksiklikleri ifade etmek yerine her kurumun üzerine düşen görevleri yerine getirmesiyle ilgili bu işlerle mücadele etmek daha kolay olabilir” dedi.

BİZ İHTİYAÇ DUYULAN NOKTALARA GEREKLİ MASKE VE ELDİVEN DESTEĞİNİ VERİYORUZ

Konuşmasını sürdüren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Çorlu Belediyesi’ne eleştiriler daha çok maske dağıtılmadığı, eldiven dağıtılmadığı hususunda oldu. Biliyorsunuz bizim nüfusumuz 270 bin, bununla ilgili devletimizin gayretleri var. Bu maskelerin fiyatları olması gerekenden çok farklı noktalara ulaştı. Bu noktada maskenin ve eldivenin kullanımı noktasında değerlendirmeleri takip ediyoruz. Biz bizim binalarımızda kamu binalarımızda gerçek ihtiyaç sahipleri veya hayatın içinde olmak zorunda olanlara temas ederek bunların dağıtımını yapmak gayreti içerisindeyiz. Ama bin tane alalım bin tanesini gezerken dağıtalım gayreti içerisinde değiliz. İhtayaç sahiplerine ulaştırmamız lazım. Yarın öbür gün bunların ihtiyacı daha fazla hissedilecek” dedi.  

AKLI, İLİMİ, BİLİMİ REHBER EDİNEREK BU SÜREÇTEN ÇIKACAĞIZ

“Belediye başkanlığımız hazırlıklarını yapıyor. Kurumlarımızı takip ediyor, oluşturulan grupları takip ediyor. Üzerimize düşen görev neyse vatandaşlarımızın sağlığı için yerine getirmek için çalışıyoruz” diyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Vatandaşımızın evde kalması için evde kalmaları konusunda uyarılarda bulunduk. Evlerde kalmamız lazım ki bu süreci en sağlıklı bir şekilde atlatalım bu noktada hem duyuru anlamında üzerimize düşenleri yerine getirdik. Kaymakamlığımız bünyesinde vefa sosyal destek hattı kuruldu. Jandarmamız polisimiz belediye çalışanlarımız sivil toplum örgütlerimiz o kapsamda sokağa çıkma yasağı uygulanan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmek için gayret gösteriyorlar. Bu süreçlerin hepsinden hep beraber çıkacağımızı ümit ediyorum. Tabi dünyayı da takip ederek, aklı, ilimi bilimi önümüzde tutarak bu süreçten çıkacağız” dedi.

İMDAT ŞAHİN