• Esnaflar Müşteri Olmayınca Dükkanlarını Kapatıyor
  • Esnaflar Müşteri Olmayınca Dükkanlarını Kapatıyor
  • Esnaflar Müşteri Olmayınca Dükkanlarını Kapatıyor
  • Esnaflar Müşteri Olmayınca Dükkanlarını Kapatıyor
Çorlu Güncel

Esnaflar Müşteri Olmayınca Dükkanlarını Kapatıyor

  • 24 Mart 2020
  • 1040 Kez Okundu

Korona virüs nedeniyle vatandaşlar dışarı çıkmazken esnaflarda yavaş yavaş dükkanlarını kapatmaya başladı.


Çorlu’nun en yoğun caddeleri olan Omurtak ve Kumyol Caddeleri’nde esnaflar müşteri olmaması sebebiyle dükkanlarını kapatıyor. Daha önce caddelerden günde binlerce vatandaş geçerken korona virüs nedeniyle kimse geçmez oldu.

CADDELERDE KİMSE YOK

İnsanlar önlem amaçlı evlerinden çıkmazken çarşı merkezindeki esnaflar ise müşteri olmadığı için dükkanlarını kapatarak kendileri de evde olmayı tercih ediyor.  Havaların soğuk olmasının da etkisiyle caddeler sokaklar meydanlar boş kaldı. Vatandaşların dışarı çıkmaması en çok esnafları etkiliyor. Esnaflar ödeyecekleri kiraları düşünürken esnafla ilgili çalışmalar devam ediyor.

KİRALARIMIZI NASIL ÖDEYECEĞİZ

Çorlu’daki esnafı en çok kiraları düşündürüyor. Gazetemize konuşan esnaflar, “Bizleri en çok kiralar düşündürüyor. Sizlerinde gördüğü gibi dışarıda kimse yok. Esnafla ilgili açıklanan ekonomik paketlerde bir şey yok. Müşteri gelmediği zaman para da kazanamıyoruz. Kiralarımızı bu süreçte nasıl ödeyeceğiz onu düşünüyoruz” dedi. 

BAZI ARKADAŞLARIMIZ KAPATTI

Cadde üzerinde bazı dükkanlarını kapattıklarını ifade eden esnaflar, “Bazı arkadaşlarımız zorunlu olmamalarına rağmen bu süreçte dükkanlarını kapattı. Çünkü müşteri yok, böyle giderse bizlerde dükkanlarımızı açmayacağız. Akşama kadar oturuyoruz, dükkanda otursak bile giderlerimiz oluyor, çalışanlarımızın aylıklarını nasıl ödeyeceğiz onları da bilmiyoruz. Tek isteğimiz bu süreç kısa bir zamanda biter ve bizde eskisi gibi çalışmaya devam ederiz” dedi.

İMDAT ŞAHİN