• Kurumlardan Anlamlı Etkinlik
  • Kurumlardan Anlamlı Etkinlik
Tekirdağ

Kurumlardan Anlamlı Etkinlik

  • 06 Mart 2020
  • 1734 Kez Okundu

Marmaraereğlisi Belediyesi ve Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü ortak çalışması ile Belediye Hizmet Binası'nda kanserin erken teşhis edilmesinin tedavi sürecine sağlayacağı katkı konusunda, vatandaşların farkındalığını artırmak ve onları bilgilendirmek amacıyla fotoğraf sergisi düzenledi.




Dünya Kanser Günü kapsamında gerçekleştirilen, “Erken Teşhis Hayat Kurtarır” temalı fotoğraf sergisi Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Marmaraereğlisi Belediye Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Sergide; kanser tedavisinde, erken teşhis sayesinde başarılı olmuş kişilerin olumlu duygularının yansıtıldığı fotoğraflar sergilendi. Kurulan stant çalışması ile de vatandaşlara, kanserin erken teşhis edilebilmesi için kişinin, kanser tarama testleri yaptırmasının önemli olduğuna dair bilgiler verilerek broşürler dağıtıldı.

Etkinlikte kanser hastalığında erken teşhisin öneminden bahseden Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata “Dünya Kanser Günü kapsamında erken teşhisin önemini vurgulamak ve farkındalığını arttırmak amacıyla siz değerli vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Dünyada kanser hastalığı insan sağlığı için en büyük tehlikedir. Erken teşhis ile bu hastalıktan kurtulmak günümüzde artık mümkün. Bu konuda İl Sağlık Müdürlüğümüzün de desteğiyle KETEM’lerde, ücretsiz tarama testleri yapılmaktadır. Belediye olarak kanserle mücadeleye bizim desteklerimiz de her zaman olacaktır. Bu konuda toplum bilincinin oluşmasına bir faydamız olmuşsa ne mutlu bize. Herkese sağlıklı bir yaşam diliyorum” dedi.