• “20 Aydır Bu Konuyu Dile Getiriyorum”
  • “20 Aydır Bu Konuyu Dile Getiriyorum”
  • “20 Aydır Bu Konuyu Dile Getiriyorum”
  • “20 Aydır Bu Konuyu Dile Getiriyorum”
Çorlu Güncel

“20 Aydır Bu Konuyu Dile Getiriyorum”

  • 21 Şubat 2020
  • 1172 Kez Okundu

AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş’ın “Boş duran kamu binalarıyla ilgili binaların tahsisi yapıldı, Çorlu Belediyesi talebinde geç kaldı” sözlerine Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “20 aydır binalarla ilgili talepte bulunuyorum” dedi.


AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş, Ahmet Sarıkurt’un geçtiğimiz haftalarda yapılan meclis toplantısında yaptığı konuşmada binalar kullanılmıyorsa bize verin çıkışına cevap vermişti. Uylaş, binalar devlet kurumlarına tahsis edildi, Çorlu Belediyesi talepte bulunmakta geç kaldı ifadelerinde bulunmuştu. Sarıkurt’a AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş’ın bu sözünü sorduk. Ahmet Sarıkurt; “Atıl durumda olan kamu binalarıyla ilgili göreve geldiğim ilk günden beri talepte bulunuyorum” dedi. 
“GÖREVE GELDİĞİM GÜNDEN BERİ TALEPTE BULUNUYORUM”
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaptığı açıklamada: “Ben Çorlu Belediyesi Meclisi tarafından belediye başkanı olarak seçildikten 1 veya 2 ay sonra şehrimizdeki kamu binalarıyla ilgili değerlendirmeler yapmaya başladım. Kamu binalarıyla ilgili benim konuşmalarımın üzerinden yaklaşık 20 aya yakın zaman geçmiş, bu süreçte biz bu binalardaki olumsuzlukları sürekli dile getirdik” dedi. 
BUGÜN Kİ GAYRETİMİZ BİNA BİZE VERİLSİN DİYE DEĞİLDİR
“Bugün ki gayretimiz bina bize verilsin diye değildir” diyen Ahmet Sarıkurt; “O binaların hangi tarihten itibaren boş kaldığını ve hangi sebeple boş kaldığını sorduğumuz toplantılarımız oluyor. Biz kime tahsis edilirse edilsin, kamuya ait binaların bir an evvel kullanılması noktasında. Bu noktada eğer kullanılmayacaksa biz kullanalım şeklinde bir konuşmamız oldu” dedi. 
ÜNİVERSİTEYE AİT OLAN BİNAYLA İLGİLİ BİZİM TALEPLERİMİZ VAR
“Örneğin üniversiteye tahsis edilmiş bir yer var, tarihi binalarımızdan bir tanesi kullanılmayacaksa biz restorasyonunda tadilatında tarafız” diyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt: “Eğer kullanmıyorsa biz kullanalım, yine üniversiteyle biz kullanalım tadilatını belediye olarak veya büyükşehir belediyesiyle beraber yapalım dedik. Ben bu noktada hızlıca yerlerin başka kurumlara verilmesini de sevinçle karşılıyorum. Belediyemize verilmese bile her hangi bir kamu kurumana veriliyor. Bizim bu binalarla ilgili talebimiz sadece içinde yaşamın var olması noktasında. Ben binaların bir an önce kullanılması fikrine eşlik etmekle birlikte belediye istemekte geç kaldı fikrine katılmıyorum” dedi. 
İMDAT ŞAHİN