• Şahinler Ortaokulu Yine Fark Yarattı
  • Şahinler Ortaokulu Yine Fark Yarattı
Çorlu Güncel

Şahinler Ortaokulu Yine Fark Yarattı

  • 20 Şubat 2020
  • 1959 Kez Okundu

Çorlu’da Eğitim Öğretim veren okullar arasında olan Şahinler Ortaokulu, gerçekleştirdiği etkinlikler ile yine adından söz ettirmeye devam ediyor.



Çorlu’da eğitim düzeyine katkı sağlayan başarılı okullarından olan Şahinler Ortaokulu son yıllarda eğitim adına ortaya koyduğu çalışmalarla adından söz ettiren okullardan biri durumunda. Özellikle akademik ve sosyal alanlarda öğrencilerinin elde ettikleri başarılarla eğitim camiasının yakından takip ettiği bir kurum olan Şahinler Ortaokulu yine farklı bir çalışmayla daha dikkat çekerek ülkemizin tanınmış çocuk romanı yazarlarından Mavisel Yener’i okulda ağırladı. 

Her iki yılda bir, uluslararası bir jüri tarafından seçilen bir yazara, bir çizere verilen ve çocuk edebiyatının Nobel’i sayılan Hans Christian Andersen Ödülü’nün 2018 Türkiye yazar adayı olan ve özellikle ortaokul çağında yoğun bir hayran kitlesine sahip yazar Mavisel Yener’i karşılarında gören öğrencilerin mutlulukları yüzlerine yansıdı. Öğrencilerle söyleşi yaparak kitabını imzalayan yazar öğrencilerle yaptığı söyleşide, yazdığı kitapların nasıl ortaya çıktığı, kitapları yazarken nelerden etkilendiği ve kitaplarının içerisinde geçen kavramların ve hikayeler nasıl ortaya çıktığı konularında öğrencilere bilgiler aktardı. Ayrıca niçin okumaya ihtiyaç duyduğumuzu ve kitap okumanın bir ihtiyaçtan çok bir alışkanlık olması gerektiğini vurguladı.

Yazar Mavisel Yener söyleşide yapığı açıklamada; “Bu güzel okulda gerek öğretmenlerin gerekse de okul yönetiminin adına ‘ASYA’ projesi dedikleri güzel bir çalışmanın içine kitap okumayı etkin kılan anlayış getirmeleri ve bunu uygulamaları doğru bir yönlendirmeyle kitap okumayı bu okulda bir alışkanlık haline getirmiş. Ben bu manzara ile karşılaştığım için hele hele bir devlet okulunda böyle güzel bir çalışmanın bir parçası olduğum için çok mutlu oldum. Sizlerle yaptığım bu söyleşilerde sizlerin de kitap okumayı zevkle yaptığınızı bana yansıttığınız enerjiden anladım” dedi.

Yener açıklamalarının devamında ise; “Uzun yıllardır birçok okula konuşmacı olarak gittim ve söyleşiler düzenledim ama bu okuldan ve öğrencilerinden aldığım enerji Şahinler Ortaokulunu hafızamda ve yüreğimde yer eden okullardan biri haline dönüştürdü. Ben sizlerin ileride daha güzel yerlerde olacağınıza yürekten inanıyorum. Bu vesile ile de sizleri böyle güzel yetiştiren öğretmenlerinizi ve anne-babalarınızı kutluyor ve kitap okumayı asla bırakmamanızı tavsiye ediyorum” dedi.

Etkinliğin sonunda Şahinler Ortaokulu Müdürü Fatih Ersöz konuk yazara teşekkür ederek çiçek takdim etti.