• “Çiftçi Desteklemeleri Geçen Yıla Göre İyi”
  • “Çiftçi Desteklemeleri Geçen Yıla Göre İyi”
  • “Çiftçi Desteklemeleri Geçen Yıla Göre İyi”
Çorlu Güncel

“Çiftçi Desteklemeleri Geçen Yıla Göre İyi”

  • 13 Şubat 2020
  • 1616 Kez Okundu

Çorlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Ertan, çiftçi desteklemeleriyle ilgili gazetemize bilgi vererek “Geçen yıla göre desteklemeler iyi” dedi.


Belgelerini yatıran çiftçilerin desteklemeleri aldığını ifade eden Yüksel Ertan, gübre ve mazot desteklemelerinin de Şubat Ayı içerisinde yatırılacağını belirtti. Geçen yıla göre desteklemelerin iyi durumda olduğunu söyleyen Ertan “Buğdayda kilo başına geçen yıl 50 kuruş veriliyordu, bu sene 100 kuruşa, gübre ve mazot desteği de dönüm başına 19 liradan 27 liraya çıkartıldı” dedi. 
GÜBRE VE MAZOT DESTEĞİ 19 LİRADAN 27 LİRAYA ÇIKARTILDI 
İlk buğday belgelerini yatıranların çiftçi desteklemelerini ödediler. Geçtiğimiz ay belgesini yatıranların paraları ödendi. Belgelerini geç beyan edenlerin ödemeleri ise bu ay yapılacak. Gübre ve mazot desteklerini de şubat ayı içerisinde ödeyecekler. Gübre ve mazotta desteklemeler dönüm başına 19 liradan 27 liraya çıkartılmış” dedi. 
ÇİFTÇİLER DESTEKLEMELERDEN MEMNUN 
“Buğday ile kanola desteklemelerinden çiftçiler memnun” diyen Çorlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Ertan, “geçen seneki dönüm olarak gübre ve mazot desteğini 19 liradan 27 liraya çıkardılar. Buğday da geçen yıl kilo olarak 50 kuruş destek veriliyordu şu anda oda 100 kuruş oldu. Buğdaya destekte yüzde yüz artı.  Şu andaki destekler çok iyi ama her sene toprağa ekilen ürünün değiştirilmesi için destekleri artırdılar. Üst üste aynı ürünü eken çiftçi desteklemelerden yararlanamayacaklar. Desteklemeler geçen yıla göre iyi. Yağmurların yağıyor olması da çiftçimizin yüzünü güldürdü” dedi. 
İMDAT ŞAHİN