• Berberler Meclisten Çıkacak Yasayı Bekliyor
  • Berberler Meclisten Çıkacak Yasayı Bekliyor
  • Berberler Meclisten Çıkacak Yasayı Bekliyor
Çorlu Güncel

Berberler Meclisten Çıkacak Yasayı Bekliyor

  • 13 Şubat 2020
  • 1857 Kez Okundu

Uzun süre ayakta çalışmak zorunda kalan erkek berberleri, Pazar günü tatili için TBMM’den çıkacak yasayı bekliyor.


Çorlu Berberler ve Kuaförler Odası’na 484 üye kayıtlı bu üyelerin 286’sı erkek berberden oluşuyor. Türkiye’nin birçok yerinde Pazar günü çalışma tartışması Çorlu’da da yaşanıyor. Bazı berberler Pazar günü tatil yapmak yerine çalışmayı tercih ediyor. Diğer berberler ise bu duruma tepkili, bir günümüz var, ailemizle geçirmek istiyoruz diyor. Konuyla ilgili Çorlu Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Coşkun Tokgöz gazetemize açıklama yaptı. Tokgöz, “Sorun sadece Çorlu’da değil Türkiye’nin birçok bölgesinde yaşanıyor. Bu konuyla ilgili meclisten çıkacak kararı bekliyoruz” dedi. 
ÇORLU’DA 286 ERKEK BERBERİ VAR, BAZILARI MAALESEF PAZAR GÜNÜ ÇALIŞIYOR
“Çorlu Berberler ve Kuaförler Odası’na kayıtlı 484 üye var” diyen Çorlu Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Coşkun Tokgöz “Bunların 286’sı erkek berberi geri kalanlarda bayan kuaförleri. Biz 13 yıl önce genel kurulumuzda Pazar Günleri kapatma kararı aldık. Bütün erkek berberleri de imza verdi. 13 seneden süre gelen kapatma kararını Çorlu’da uymayan 6-7 üyemiz var. Bizim dışımızda Samsun, Kocaeli, Eskişehir bazı bölgelerde valilik kararıyla Pazar Günleri çalışma yapılmıyor. Buralarda valiliklerin almış olduğu kararlar olduğu için bizde onu uygulamaya çalıştık fakat o kararı Tekirdağ’da alamadık” dedi.
FEDERASYON KONUYU MECLİSE TAŞIDI 
Türkiye’nin birçok bölgesinde erkek berberlerin Pazar günü çalışmasıyla ilgili sorun yaşadığını ifade eden Çorlu Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Coşkun Tokgöz konunun meclise taşındığını söyleyerek: “Geçtiğimiz Kasım Ayı’nda Antalya’da başkanlar toplantısı vardı. Türkiye Berberler ve Kuaförler Odaları’nın Fedarasyon toplantısı vardı. Ona katılım sağladık, federasyon başkanımız Bayram Karakaş bizlere Pazar Günleri çalışma yasaklarlarına uymama Türkiye’nin genelindeki bir problem biz bunu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdık. Meclis alt komisyonundan geçti. Şimdi bir yasayla beraber çıkmasını bekliyoruz” dedi.
MECLİSTEN BİR AYA KADAR YASANIN GEÇMESİNİ BEKLİYORUZ
“Şu anda belediye kanunlarında bir değişiklik oldu, Pazar çalışma ruhsatı istemiyorlar. Pazar ruhsatı istemeyince erkek berberler Pazar günü açtığında kapatma problemleri olmuyor. Zabıta Pazar Günleri erkek berberlerine karışamıyor. Açarsa açar, kapatırsa kapatır diyor, çünkü belediye kanununun bir maddesinde değişiklik oldu. Bu yüzden alınan bazı kararlarda pek işlemedi” diyen Coşkun Tokgöz, “ Meclisten çıkan kararı bekliyoruz. Kararın olumlu çıkmasını bekliyoruz, Pazar günleri dükkânların kapalı olmasına dair meclisten yasanın çıkmasını bekliyoruz. Herkesin meclisten çıkacak karara uymasını bekliyoruz. Şu anda da bizim Çorlu odamızın almış olduğu karara arkadaşlarımızın uymasını bekliyoruz. Meclisten bir torba yasa çıkacağını umut ediyoruz, bu torba yasanın da bir ay içinde çıkmasını bekliyoruz” dedi. 
BİR GÜN TATİL YAPILMASI GEREKİR
Pazar günleri Çorlu’da bazı berberlerin dükkanlarını açtıklarını ifade eden Coşkun Tokgöz, “Pazar günleri Çorlu’da açan arkadaşlarımız var, kapatan arkadaşlar beni arıyorlar. Çorlu’da bunların sayısı 6-7’yi geçmiyor. Onlara da gidip yüz yüze durumu anlatıyorum. Kapatın diyorum ve kapattırıyorum. Bir gün insanların tatil yapmak istiyor. Bayan Kuaförlerin tatilleri Salı günleri isteyen kapatıyor isteyen açıyor” ifadelerini kullandı.