• “Cezai İşlemler Oldukça Yavaş İşliyor”
  • “Cezai İşlemler Oldukça Yavaş İşliyor”
Çorlu Güncel

“Cezai İşlemler Oldukça Yavaş İşliyor”

  • 03 Şubat 2020
  • 3367 Kez Okundu

Yabancı uyruklu vatandaşların usulsüz açtıkları işyerleriyle ilgili Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt gazetemize konuştu. Sarıkurt: “Biz kapatıyoruz, tekrar açanlar oluyor, yabancı uyruklularla ilgili cezai işlem oldukça yavaş işliyor” dedi.


Gazetemizin “Ne vergi levhaları var nede tabelaları” başlığıyla gündeme taşıdığımız yabancı uyruklu vatandaşların işyeri açmalarıyla ilgili haberimize Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt cevap verdi. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Çorlu Belediye Başkanlığı ve Zabıta teşkilatı olarak gerekli işlemleri yapıyoruz ama yabancı uyruklu ve kayıt altında olmayanlarla ilgili cezai işlem memleketimizde oldukça yavaş işliyor. Altı, yedi defa savcılığa suç duyurusunda bulunduğumuz örnekler var” dedi.
GEREKLİ İŞLEMLERİ YAPIYORUZ AMA İŞLEMLER YAVAŞ İLERLİYOR
“Belediye zabıtamız dönem dönem şehrimizin içinde denetlemeler yapıyor” diyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt; “Bu kapsamda da yabancı uyruklu açılan dükkânları gördüğü zaman çalışmasına müsaade edilmemiş kişilere eğer işyerini açtılarsa zabıta olarak ta gerekli işlemleri yapıyorlar. Burada şöyle bir problem var, özellikle bunu vurgulamam lazım, yabancı uyruklu ve kayıt altında olmayanlarla ilgili cezai işlemler memleketimizde oldukça yavaş işliyor. Altı, yedi defa savcılığa suç duyurusunda bulunduğumuz örnekler var” dedi. 
MİSAFİRLERİMİZİN BİZİM MEMLEKETİN KURALLARINA UYMALARI GEREKİYOR 
“Biz belediye başkanlığı olarak zabıta teşkilatı olarak vatandaşın gördüğü izinsiz ruhsatsız çalışma gayreti içinde kim olursa olsun haberdar edilmesinde fayda var. Bizim arkadaşlarımız gidip gerekli işlemleri yapıyorlar yapmaya da devam edecekler. Müsaade etmemiz mümkün değil” diyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Biz memlekette elbette ki misafirlerimiz var, kuralları ev sahiplerinin belirliyor olması gerektiğini vurguluyoruz. Bizim memleketin kurallarına uymaları gerektiğini de belirtiyoruz. Dolayısıyla bu tür olumsuzluklarla karşılaşan vatandaşlarımız zabıtamıza haber verdiklerinde zabıtamız gerekli işlemleri yapmak üzere yerine gideceklerdir” dedi. 
 BİZ KAPATTIĞIMIZ HALDE TEKRAR DÜKKAN AÇANLAR VAR
Usulsüz işyeri açanların dükkânlarını kapattıkları halde tekrar gidip açanların da olduğunu ifade eten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Biz kapattığımız zaman tekrar açanlar var, mükerreren de zabıtamız gidip tekrar kapatıyor. Bunun üzerine de kanunen yapılaması gereken işlemi yapıyor ve savcılığa suç duyurusunda bulunuyor. Bunun örnekleri var” dedi.  
İMDAT ŞAHİN