• “Ne Vergi Levhaları Var, Ne De Tabelaları”
  • “Ne Vergi Levhaları Var, Ne De Tabelaları”
  • “Ne Vergi Levhaları Var, Ne De Tabelaları”
Çorlu Güncel

“Ne Vergi Levhaları Var, Ne De Tabelaları”

  • 01 Şubat 2020
  • 3479 Kez Okundu

Çorlu’da yabancı uyruklu vatandaşların gelişigüzel dükkan açtığını ifade eden yerli esnaflar duruma tepki göstererek; “Bunların ne vergi levhaları var, nede tabelaları” dedi.


Çorlu’da Kemalettin Mahallesi Yeldeğirmeni Sokakta dükkan açan yabancı uyruklu vatandaşların dükkanlarının vergi levhası, işletme ruhsatı ve tabelalarının olmadığını ifade eden yerli esnaflar, “Bizler onların yüzünden batıyoruz, rekabet edemiyoruz, buna yetkililer çare bulsun” dedi. 
GİDERLERİ AZ OLDUĞU İÇİN UCUZA SATIYORLAR
Çorlu’da yabancı uyruklu vatandaşların gelişi güzel dükkan açtığını ifade eden yerli esnaflar yetkililerden bu konuya çözüm bulmasını isteyerek; “Bizler vergi veriyoruz, çalıştırdığımız işçilerin sigortalarını yaptırıyoruz ama onlar gelişi güzel dükkan açıyorlar. Ne vergi levhaları var, nede tabelaları var. Durum böyle olunca rekabet edemiyoruz. Bizler batıyoruz onlar iş yapıyor. Çünkü giderleri bizlere göre çok daha az olduğu için ucuza satıyorlar” dedi. 
HER YERDE DÜKKÂNLARI VAR  
Yabancı uyruklu vatandaşların Çorlu’nun her yerinde dükkan açtığını ifade eden yerli esnaflar; “Yabancı uyruklu vatandaşların her yerde dükkanları var. Vergi ödemiyorlar, çalıştırdıkları işçilere sigorta yapmıyorlar, devlete karşı hiçbir sorumlulukları yok. Bizler ise vergi veriyoruz, sigorta ödüyoruz. Durum böyle olunca onlar kazanıyor bizler kazanamıyoruz ve batıyoruz” dedi. 
BUNLARA CEZA KESİLMİYOR  
Defalarca yetkililere konuyu ilettiklerini ifade eden bir esnaf yabancı uyruklu esnaflara ceza kesilmediğini iddia ederek; “Biz konuyu defalarca yetkililere ilettik, yetkililer dükkana geldiklerinde ceza kesmeden tekrar dışarı çıkıyor, öğrendiğimize göre bunlara verilen geçici kimlik numaralarına cezai işlem uygulanamıyormuş. Ama bu şekilde olmaya devam ederse bizler daha zor durumlara düşeceğiz” dedi. 
AYNI İŞİ YAPIYORUZ BİR MALI BEN 3 LİRAYA SATIYORUM O 2 LİRAYA SATIYOR  
Bir başka esnafta battığını dile getirerek konuşmasını sürdürdü: “Yabancı uyruklu vatandaşların açtığı dükkanla aynı işi yapıyoruz, o kazanırken ben batıyorum. Çünkü onun giderleri az benim ise giderlerim fazla. Ben bir malı 3 liraya satarken o 2 liraya satıyor. 2 liraya sattığı için müşteri onları tercih ediyor. Müşteri doğal olarak cebini düşünüyor. Burada olan bize oluyor, bir an önce bir çözüm bulunsun” dedi. 
İMDAT ŞAHİN