• “2020 Yılında Birçok Projeyi Hayata Geçireceğiz”
  • “2020 Yılında Birçok Projeyi Hayata Geçireceğiz”
Çorlu Güncel

“2020 Yılında Birçok Projeyi Hayata Geçireceğiz”

  • 21 Ocak 2020
  • 1101 Kez Okundu

Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nigar Alemdar Yetkin gazetemizi baskı tesislerinde ziyaret etti. Ziyarette konuşan Yetkin; “2020 yılında birçok projeyi hayata geçireceğiz” dedi.


Gazetemizi baskı tesislerinde ziyaret eden Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nigar Alemdar Yetkin, Çorlu Kent konseyi yürütme kurulu üyesi Feray Toprak Kaya ile birlikte Ergene Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve iki dönem önce Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlığı yapan Selda Er ve gazetemizin yazı işleri müdürü Ozan Turan ile bir süre sohbet etti. 
Nigar Alemdar Yetkin yaptığı açıklamada: “Seçildikten sonra hızlı bir gündemle yolumuza devam ediyoruz. Seçimden bir ay sonra Hanımeli Çarşımızı açtık. Projelerimiz sadece Hanımeli Çarşısıyla ilgili değil birçok projemiz var. 2020 yılında bekleyen birçok projemiz var. Bu projelerimiz çok ses getirecek ve birçok kadının hayatına dokunacak projeler olacak. 2020 yılında 12 tane sağlık eğitimi ve bunun yanında İŞKUR ve KOSGEB eğitimleri olacak. Kadınları ticari hayata yönlendirmeyle ilgili eğitimlerimiz olacak. AKUT eğitimlerimiz olacak” dedi. 
“Kadın Futbol Müsabakası Düzenleyeceğiz”
Konuşmasını sürdüren Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nigar Alemdar Yetkin, “8 Mart Dünya kadınlar gününe yönelik kadının önemini ortaya çıkaracak etkinliklerimiz olacak. Yarışmalarımız defilelerimiz gibi renkli etkinliklerimiz de olacak. Aynı zamanda o hafta iki eğitimimiz olacak. Yine o hafta mahalleler arası kadın futbol turnuvası yapmayı düşünüyoruz. Finalini de 23 Nisana denk getireceğiz. Çok ses getireceğini düşündüğümüz bir etkinlik olacak. Kadınların bu etkinlikle beraber spora ilgisini artırmak istiyoruz. Kadına yönelik şiddetle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Kadın masası kuracağız bu kadın masasında bütün kadın meclisindeki yürütme kurulu üyelerimiz görev alacaklar” dedi. 
“Gece Pazarı Kuracağız” 
Cumartesi günleri kurulan Hanımeli Çarşı’sından ayrı olarak yazın 3 ay boyunca Cumhuriyet Parkı’nda gece pazarı kuracaklarını duyuran Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nigar Alemdar Yetkin, “Hanımeli Çarşısı Cumartesi günleri yılsonuna kadar Salı Pazarı’nın kurulduğu Atakent Kapalı Pazar Yeri’nde devam edecek. Yazın 3 ay boyunca Cumhuriyet Parkı’na gece pazarı yapmayı planlıyoruz. Yaz boyunca her akşam orada olacaklar. İnsanlar Çorlu’ya ziyarete geldiklerinde mutlaka Cumhuriyet Parkı’ndaki gece pazarına uğramalarını tavsiye ediyoruz. 3 ay boyunca orada kadınlar stant kuracaklar ve her gün açık olacak” dedi.  
İMDAT ŞAHİN