• Yürek Burkan Görüntü
Çorlu Güncel

Yürek Burkan Görüntü

  • 21 Ocak 2020
  • 1363 Kez Okundu

Havanın çok soğuk olduğu şu günlerde Çorlu’da Kumyol Caddesi üzerinde küçük bir çocuğu dilenirken gören vatandaşlar çocuğa yardım için başında toplandı.


Çorlu’da Kumyol Caddesi Aslan Sokak üzerinde soğuk betonun üzerine naylon sererek üzerine oturan ve kafasını duvara dayayan minik çocuğu görenlerin yürekleri burkuldu. Çocuğa yardım etmek isteyen vatandaşlar başında toplanarak minik çocukla konuşmaya çalıştı.
 
“Soğuk Havada Titreyerek Dilenmeye Çalışıyor” 
Küçük bir çocuğun soğuk bir havada dilenmesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden vatandaşlar yetkililerin bu görüntülere izin vermemesi gerektiğini ifade etti. Vatandaşlar, “Bu çocuk bu soğukta dilenmeye çalışıyor. Bunun ailesi bunu nasıl dilenmeye gönderiyor, bunlar nasıl insanlar, bu soğukta bu çocuk sokağa gönderilir mi, bu çocukların sıcak evlerinde huzur içinde oynamaları, okullarına giderek eğitim hayatlarına devam etmeleri gerekirken soğukta dilenmeye çalışıyor. Bu görüntüler kabul edilebilir görüntüler değil” dedi. 

“Yetkililerden Kapsamlı Çözümler Bekliyoruz” 
Çorlu’da özellikle çocuk dilencilerin sayısının artığını ifaden eden bir vatandaş yetkililerden bu soruna çözüm bulmasını isteyerek: “Çorlu’da çocuk dilencilerin sayısı artıyor, yetkililer bunların ailelerine ulaşması gerekiyor. Eğer aileler bunları zorla çalıştırıyorsa bunun gereğini yetkililerin yapması lazım. Çorlumuzda böyle görüntüler görmek istemiyoruz” diyerek duruma tepki gösterdi.

  
İMDAT ŞAHİN