• “Üreticiyi Baş Tacı Yapacağız”
  • “Üreticiyi Baş Tacı Yapacağız”
  • “Üreticiyi Baş Tacı Yapacağız”
  • “Üreticiyi Baş Tacı Yapacağız”
Çorlu Güncel

“Üreticiyi Baş Tacı Yapacağız”

  • 20 Ocak 2020
  • 961 Kez Okundu

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Çorlu’da düzenlenen Trakya Üretim Devrimi Kurultayına konuştu. Perinçek, “kambur ilan edilen üreticiyi baş tacı yapacağız” dedi.


Türkiye’nin dört bir yanında yapılan Üretim Devrimi Kurultayları Çorlu’da da yapıldı. Çorlu Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde gerçekleşen kurultaya Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek konuşmacı olarak katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kurultayda konuşan Perinçek, “Türkiye’yi zor günlerin beklediğini ve bu zor günlerden üretim devrimiyle çıkılacağını” vurguladı. Perinçek, “1980’den sonra Türkiye’de üreticiler kambur ilan edildi, bu dönem arkada kaldı, artık üreticileri baş tacı yapacağız” dedi. 
ÜRETİMİ, ÜRETİCİYİ DESTEKLEYEN HER KARAR DOĞRU 
Türkiye'nin bir üretim devriminin eşiğinde olduğunu anlatan Perinçek, "Üreticiyi baş tacı yapacağız. Önümüzdeki dönemin temel sloganı 'üretici baş tacı' olacaktır. Üretimi, üreticiyi destekleyen her karar doğru, üretime çelme atan, zarar veren her karar yanlıştır. Türkiye’nin üretecek birikimi vardır, öncelikle 85 milyon insan gücü vardır. Tasarruf yapacağız tasarrufu üretime yönelteceğiz. Önümdeki günlerde zorlukları paylaşacağımız bir döneme giriyoruz. 1980’den sonra üreticiler kambur ilan edildi, artık ürecinin baş tacı yapılacağı bir döneme giriyoruz" diye konuştu.
ZORLUKLARI PAYLAŞTIRACAK BİR HÜKÜMET KURAC AĞIZ
Zorlukların paylaşılacağı bir tasarruf dönemine girildiğine işaret eden Perinçek, şunları söyledi: "Zorlukları paylaştıracak bir hükümet kuracağız. Bu, itibarı, saygınlığı, otoritesi olan, milletin çeşitli kesimlerini kucaklayacak bir hükümet olacak. Hükümet sorununu çözerek, Türkiye bir üretim devrimi yapabilir. Artık şunu kabul etmek zorunda herkes, tek başına AK Parti'nin bu zorlukların üstesinden gelme ve Türkiye'yi bu borç batağından çıkarma şansı gözükmüyor” dedi. 
TÜRKİYE’YE YÖNELEN HEM EKONOMİK HEMDE GÜVENLİK TEHDİTLERİ CİDDİ
“Hem ekonomiye yönelen tehditler ciddi hem de Doğu Akdeniz’e yönelen tehditler ciddi” ifadelerini kullanan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Amerikası, İsraili namlularının Türkiye’ye çevirmiş durumda. Bizim mavi vatanımıza göz dikiyor, o mavi vatanda bizim, vatan yalnızca taşla toprak değildir. Denizlerde vatanın bir devamıdır ona mavi vatan diyoruz. Mavi vatanımıza yönelik tehditler, içerde terör tehlikesi PKK’sı FETÖ’sü Amerika’nın üzerimize sürdüğü güçlerle mücadele. Öyleyse güvenlikle ekonomik gelişme bir araya geldiği birleştiği ortak çözümlere ihtiyaç var. Burada bir teslimiyet vazgeçme bir çıkmaz görmüyoruz, biz Türkiye’nin birikimine sonuna kadar güveniyoruz, şunu biliyoruz Türkiye buradan bir üretim devrimiyle çıkacak” şeklinde konuştu. 
 TÜRKİYE BÜYÜK KARARIN EŞİĞİNDE 
Konuşmasını sürdüren Perinçek, “Toplumlar önüne dayatılan sorunlara göre kararlar verirler, Türkiye’de öyle bir kararın eşiğindedir. Türkiye aç kalmamak için Türkiye parçalanmamak için, Türkiye de insanlar ekmeğini evine götürebilmek için o büyük kararı verecektir. Bugün Türkiye’nin önündeki sorunu gören bir tek Vatan Partisi var. Çözüm burada. Madem onlar üreticiyi kambur ilan ettiler, bizlerde üretim devrimi kurultaylarıyla Türkiye’nin çözümünü söylüyoruz, Üretici baş tacıdır. Türkiye tarım üretimiyle küçük sanayi üretimiyle, büyük sanayi üretimiyle, turizmi canlandırarak, ticaretini canlandırarak” dedi. 
 TÜRKİYE ÜRETİM YAPACAĞI İKLİME YERLEŞMEK ZORUNDA
“Türkiye üretim yapacağı iklime yerleşmek zorundadır” diyen Perinçek, “O iklim neresi Asya iklimi, Türkiye batıya bağlanarak, Atlantik sistemine bağlanarak borç batağına saplandı, Türkiye batı tarafından tehdit ediyor, Amerika üzerimize PKK’yı sürüyor FETÖ’yü sürüyor. Amerika Türkiye’yi parçalamak istiyor, Amerika sözüm ona bir ikinci İsrail Devleti Kürdistan adı altında kurmak istiyor ama Amerika’nın bütün bu iddialı yerle bir oldu, bütün Türkiye Atlantik sisteminde ayrılıyor ve Asya’ya yerleşiyor. Türkiye Amerika’nın Kürt koridoruna giriyor, Türkiye Amekira’nın FETÖ’sünü temizliyor” dedi. 
İMDAT ŞAHİN