• Bu Kirliliğe Kim Dur Diyecek?
  • Bu Kirliliğe Kim Dur Diyecek?
  • Bu Kirliliğe Kim Dur Diyecek?
  • Bu Kirliliğe Kim Dur Diyecek?
  • Bu Kirliliğe Kim Dur Diyecek?
  • Bu Kirliliğe Kim Dur Diyecek?
  • Bu Kirliliğe Kim Dur Diyecek?
Çorlu Güncel

Bu Kirliliğe Kim Dur Diyecek?

  • 18 Ocak 2020
  • 1107 Kez Okundu

Çorlu’da Hıdırağa Mahallesi Fatih Caddesi ve Ahmet Taner Kışlalı Caddesi yanındaki boş araziler çöp deposu haline getirilmesine vatandaşlar tepki gösterdi.


Kimliği belirsiz kişilerce her gün kamyonlarla çöp boşaltılan boş araziler çöp yığını haline gelmiş durumda. Çevre kirliliğine sebep olan ve insan sağlığını etkileyen bu görüntüyü biran önce ortadan kaldırılmasını isteyen vatandaşlar yetkilileri göreve çağırdı. Vatandaşlar; “Çorlu Trakya’nın göz bebeği. Ama manzaraya baktığımızda Trakya’nın çöplüğünü andıran bir görüntü var. Yetkili kurumlar Çorlu’yu bu görüntülerden kurtarması lazım” diyerek görüntülere tepki gösterdiler.
KAMYONLAR GELİP ÇÖPLERİ BOŞALTIYOR 
Çöp boşaltım alanı olmayan arazilere izinsiz boşaltılan çöpler çevre kirliliğine sebep oluyor. Yığınlar halinde duran çöpler kokuya neden oluyor. İnsan sağlığını etkileyen çöp yığınları Çorlu’nun hemen dibinde olması vatandaşları isyan ettirdi. Her gün kamyonların gelip çöpleri boşalttığını ifade eden vatandaşlar, bu kamyonlara neden izin veriliyor diye sordu. Yetkileri göreve çağıran vatandaşlar bunun önleminin alınmasını istedi. 
KİMSE GÖRMÜYOR MU?
Konu hakkında kim yetkilileri göreve çağıran vatandaşlar gazetemize konuştu, “Yetkililer neden bu görüntülere izin veriyor, neden bu kirlilikle ilgilenilmiyor, burada sağlığından olan bizleriz. Burası çöp alanı mı, şehrin hemen dibindeki alanların bu halde olması kabul edilemez. Burada binlerce insan yaşıyor” dedi. 
HER TÜRLÜ ÇÖP ATILIYOR 
Bazen çöplüğün yandığını ifade eden vatandaşlar, “Hıdırağa Mahallesi Fatih Caddesi ve Ahmet Taner Kışlalı Caddelerinin yanında biriken çöplüklere her türlü çöp atılıyor. Metal var kağıt var, başka kimyasallar var, çok pis kokuyor. Burada sağlığından olan bizleriz. Yetkililer bu çevre felaketine dur desin, burada insanlar yaşıyor” dedi. 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN KAMYONUDA OBJEKTİFİMİZE YAKALANDI
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yolları süpüren büyük vakumlu süpürge aracı da pisliğini alana boşaltması objektifimize yansıdı. Ahmet Taner Kışlalı Caddesi’nin alt tarafında yer alan boş alanda şantiyesi bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi araçları da boş olan alana yollarda süpürülen pisliklerini boşaltıyor olması vatandaşın tepkisine neden oldu. Olayı gören bir vatandaş, “Bu alan çöp yığını haline geldi, gördüğünüz gibi bunu Büyükşehir Belediyesinin elamanları da yapıyor. Burada yaşayan insanlar olarak bizler bu görüntüleri istemiyoruz. Yetkilileri konuyla ilgili duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.  
NEDEN CEZA KESİLMİYOR 
Usulsüz çöp boşaltan kimselere neden ceza kesilemediğini soran vatandaşlar; “Buraya özellikle hurdacılar başka işlerle uğraşıp çöpü olanlar gelip çöplerini boşaltıyor. Bunlar hiçbir cezaya çarptırılmadan her gün çöp boşaltımına devam ediyorlar. Kim bunlara dur diyecek. Vatandaş olarak bizler bunu yapmayacağız, devletimizi yöneten kimseler bunları yapacaklar. İlgili kurumlar bunlar ile ilgili cezai işlem yapması gerekir. Yetkili kurumlar bunları cezalandırmaz ise bunların önüne geçilemez. Buraları bu pislikten kurtarması gerekiyor. Yetkilileri göreve davet ediyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN