• Ak Parti Siyaset Akademisi Düzenleyecek
  • Ak Parti Siyaset Akademisi Düzenleyecek
Çorlu Güncel

Ak Parti Siyaset Akademisi Düzenleyecek

  • 16 Ocak 2020
  • 1071 Kez Okundu

AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş, düzenlenecek olan AK Parti Siyaset Akademisiyle ilgili gazetemize açıklama yaptı.


AK Parti’nin Türkiye çapında düzenlediği Siyaset Akademisi Programı Tekirdağ’da da düzenlenecek. Siyaset Akademisine kayıtlar 13 Ocak tarihinde başladı. 27 Ocak’a kadar kayıtların devam ettiği AK Parti Siyaset Akademisi Tekirdağ Yahya Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. AK Parti Genel Merkez yöneticilerinin katılacağı eğitimler tüm vatandaşlara açık olacak. Her gün 4-5 saat eğitimden 5 günlük toplamda 20 saat bir akademik eğitim olacak. 
SİYASET AKADEMİSİ SİYASETE YÖNELİK TOPLUMSAL İLGİYİ ARTIRIYOR
Gazetemize konuyla ilgili konuşan AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş, “AK Parti Siyaset Akademisi bir siyasi parti eğitim faaliyeti olmakla birlikte parti ve siyasal görüş ayırt edilmeksizin 18 yaşın üzerindeki her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına açık bir siyasal eğitim ve paylaşım faaliyetidir. Geniş kapsamlı faaliyetlerimizden biri olan Siyaset Akademisi, siyasete yönelik toplumsal ilgiyi artırmayı hedefleyen, katılımcıların; tarih, siyasal tarih, ekonomi, dış politika vb. alanlarda uzman kişiler tarafından bilgilendirildiği ve seçmenlerin Partimizle bağını kuvvetlendirmek amacıyla Türkiye genelinde teşkilatlarımız aracılığı ile organize ettiğimiz eğitim faaliyetimizdir” dedi. 
 BİRÇOK KONUDA EĞİTİMLER VERİLECEK 
Teşkilatlara ve vatandaşlara yönelik en önemli çalışmalardan birinin akademi olduğunu vurgulayan AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş, “Burada tecrübeli siyasetçiler ve akademisyenler tarafından siyaset, sosyoloji, iletişim, ekonomi, dış politika gibi temel alanlarda dersler verildiğini söyledi” Eğitimlerin bir aksilik çıkmaz ise Tekirdağ Süleymanpaşa İlçesi’nde Yahya Beyatlı Kültür Merkezi’nde yapılacağını duyuran Uylaş vatandaşları Siyaset Akademisine katılmaya davet etti. 
ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARINA KAYITLAR ÜCRETSİZ YAPILIYOR 
Akademinin başvuru ücretlerine ilişkinde de bilgi veren AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş, katılım ücretinin 250 lira olarak belirlendiğini, 18-30 yaş arası gençlerden ve kadın katılımcılardan ise 100 lira alınacağını kaydetti. Şehit ve gazi yakınları ile yüzde 40 ve üzeri engelli vatandaşlar için kayıtların ücretsiz olmasına karar verildiğini aktaran Uylaş,  "Ücret konusunu önemsiyoruz, çünkü ücret verildiği zaman katılım daha iyi sağlanıyor. Kursiyerlerimizden bu ücretler dışında herhangi bir ödeme talep edilmeyecektir" dedi.
İMDAT ŞAHİN