• Sahtekârlık Sgk Mesajı Ile Ortaya Çıktı
  • Sahtekârlık Sgk Mesajı Ile Ortaya Çıktı
Çorlu Güncel

Sahtekârlık Sgk Mesajı Ile Ortaya Çıktı

  • 16 Ocak 2020
  • 1060 Kez Okundu

Çorlu`da başkasına ait kimliğin üzerine kendi fotoğrafını yapıştırarak Çorlu Devlet Hastanesinde muayene olan H.Ç. isimli şahıs SGK`dan gelen bilgilendirme mesajı sonucu yakayı ele verdi.


BAŞKASINA AİT KİMLİĞE FOTOĞRAFINI YAPIŞTIRARAK MUAYENE OLDU
10 Ocak tarihinde sabah saat 8.30 sıralarında şiddetli ağrı şikayeti ile Çorlu Devlet Hastanesi Acil Servisine gelen H.Ş. isimli şahıs kimlik kartını unuttuğunu söyleyerek hastane personelinden kimlik numarasını söyleyerek muayene olmak istediğini söyledi. Hastane güvenlik kamerasına yansıyan güvenlik kamerası görüntülerinde H.Ç.`nin tanınmamak için yüzünü üzerinde ki kapüşonlu montla kapattığı dikkatlerden kaçmadı. Hastane personeli de kişinin sağlık durumunda ki aciliyeti göz önünde bulundurarak H.Ç. yi acil servis doktoruna yönlendirdi. Acil Servis doktoru H.Ç.`yi muayene ettikten sonra Üroloji polikliniği doktoruna görünmesi gerektiğini söyledi. Ardından üroloji doktoruna da muayene olan H.Ç. idrar yollarında enfeksiyon teşhisi konularak reçetesi yazıldı.
SGK`DAN GELEN MESAJ GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI
Başkasına ait kimliğin üzerine kendi fotoğrafını yapıştıran H.Ç.`nin usulsüzlüğü eczaneye gidip ilaçlarını aldıktan sonra ortaya çıktı. Eczaneden ilaçları almasıyla asıl kimlik sahibi Baki K. ya Sosyal Güvenlik Kurumundan adına düzenlenmiş reçeteye ilişkin bilgilendirme mesajı gelmesi sonrası Baki K. Çorlu Devlet Hastanesine giderek kendisinin her hangi bir muayene olmadığını fakat adına reçete düzenlendiğini belirtti. Yaşanan olay üzerine inceleme yapan Çorlu Devlet Hastanesi güvenlik birimi yaptığı teknik inceleme sonrası H.Ç isimli şahsın Baki K.`ya ait kimliğin üzerine kendi fotoğrafını yapıştırarak muayene olduğunu tespit etti. 
TOMOGRAFİ İÇİN HASTANEYE ÇAĞRILARAK GÖZALTINA ALINDI
Bunun üzerine H.Ç. isimli şahıs aranarak beyin tomografisi için 15 Ocak tarihinde hastaneye gelmesi istendi. Tomografi için belirlenen tarihte Çorlu Devlet Hastanesine gelen H.Ç. hastane polisi ve hastane güvenliği tarafından alınarak Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. 
BAŞHEKİM ÇAĞATAY ONAR; ACİL HAL KAPSAMINDA ÜCRET TALEP EDİLMEMEKTEDİR
Yaşanan olay üzerine açıklamalarda bulunan Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Çağatay Onar muayene olmak için yasadışı yollara başvuran vatandaşın kuruma başvurusu halinde böyle bir usulsüzlüğe gerek kalmadan devletin sağladığı imkânlar çerçevesinde muayene olabileceğini belirtirken; “Sahte kimlikle başvurduğunu saptadığımız kişi öncelikle acil servise başvuruyor. Yeşil alan muayenesinden sonra acil olmadığı tespit edilerek üroloji polikliniğine sevk ediliyor. Bu sırada sahte kimliğe kendi fotoğrafını yapıştırdığını tespit ediliyor. Personelimiz kişiyi takibe alıyor. Takip sonucu hastane polis ve güvenliğimizce suçüstü yakalanıyor. Daha sonra adli mercilere sevk ediliyor. Bu yönteme tevessül etmemeliyiz. Böyle yöntemler kullanmamalıyız. Hali hazırda sosyal sigortalar kanununun Sağlık uygulamaları tebliğinde ki acil hal kapsamında ki tıbbi işlemlerden ücret farkı talep edilmemektedir” dedi. 
İMDAT ŞAHİN