• Taksicilerden Örnek Davranış
  • Taksicilerden Örnek Davranış
  • Taksicilerden Örnek Davranış
  • Taksicilerden Örnek Davranış
  • Taksicilerden Örnek Davranış
Çorlu Güncel

Taksicilerden Örnek Davranış

  • 15 Ocak 2020
  • 1389 Kez Okundu

Çorlu Havuzlar Taksi Durağı çalışanları son günlerde artan kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarına yönelik örnek bir projeye imza attı.

Taksi şoförleri hazırladıkları pankartları duraklarının yakınına asarak örnek bir projeye imza attılar. Rahatsız edildiğini, takip edildiğini hisseden kadınların rahatlıkla ulaşabileceklerini söyleyen taksi şoförleri kadınları karakola veya evlerine kadınların kendilerini güvende hissedecekleri yere ücretsiz olarak bırakabileceklerini ifade ettiler. 
Çorlu Belediyesi Kadın Meclis Üyeleri Projeye Destek Verdi 
Çorlu Havuzlar Taksi Durağı Çalışanlarına Çorlu Belediyesi Kadın Meclis Üyeleri Alev Türk, Hatice Temel, Adviye İşbuyaran, CHP Çorlu Kadın Kolları İlçe Başkanı Fatma Erözkan, CHP Çorlu İlçe Yöneticisi Ümit Tandoğan, Çorlu Belediyesi Ulaşım Komisyonu Başkanı Sait Ali Küçük, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Fatma Ayaz, Havuzlar Mahalle Muhtarı Ahmet Özgür destek verdi. 
“Kadınlar Adına Kendilerine Teşekkür Ediyoruz”
Çorlu Belediyesi meclis üyesi aynı zamanda Kadın Komisyonu Başkanı Alev Türk yaptığı açıklamada, “Günümüzde özellikle kadına ve çocuğa yönelik şiddetin hızla arttığı günümüzde bir taksi durağımız bize gerçekten burada bulunmamıza neden oldu ve çok güzel bir hareketle Çorlumuza örnek olduğunu düşünüyorum. Bu pankartta yazan nerede olursanız olun, rahatsız edildiğinizi, takip edildiğinizi hissettiğiniz ve fark ettiğiniz an hiç çekinmeden buraya koşun diyerek, bütün kadınlarımıza ve çocuklarımıza kucak açmıştır. Kendilerini en içten dileklerimle hem belediyem adına hem kendim adına hem de Çorlu’da yaşayan bütün kadınlar adına teşekkürü bir borç biliyorum. Bu davranışların artmasını temenni ediyorum, bütün esnaflarımızdan bu duyarlılığı göstermelerini istiyoruz” dedi. 
Kadına Şiddet Konusunda Sorumluluk Üstlenmek İstedik
Çorlu Havuzlar Taksi Durağı çalışanları adına açıklamayı taksici Kerem Yalçınkaya yaptı: “Son zamanlarda toplumsal olaylara baktığınız zaman kadına ve çocuğa şiddetin ciddi manada arttığını görüyoruz. Bu durum toplumsal bir yara haline geldi, bunu hepimiz biliyoruz, bizler ne yapabiliriz konusunda düşündüğümüz zaman pozisyonumuz itibariyle buna uygun olduğumuzu da görerek bu sorumluluğu üstlenmeyi kendimize görev edindik. Böyle bir projeyi başlatmayı gerekli gördük, inşallah kimse buna mecbur kalmaz, inşallah buna kimse maruz kalmaz ama olur da böyle bir durumla karşılaşılırsa Çorlu Havuzlar Taksi Durağı çalışanları olarak biz burada sorumluluk üstlenmeye hazırız. Biz buradayız demek için toplumda bir farkındalık yaratabilmek için böyle bir adım attık. Bu konuda bir öncelik edelim istedik, çünkü Türk insanı bu konuda duyarlıdır. Çorlu gibi modern bir kentte biz kadınlarımızın çocuklarımızın güvenle gezmelerini istiyoruz. Meclis üyelerimize ve siyasi parti temsilcilerimize buraya gelip bizlere destek olduğu için çok teşekkür ediyorum” dedi. 
Ücretsiz Hizmet Vereceğiz 
Konuşmasını sürdüren Kerem Yalçınkaya, “Biz ihtiyacı olan vatandaşlarımızı kendilerini güvende hissedecekleri bir yere ulaştırmak için bu projeyi başlattık. Yoksa bizim işimiz güvenlik değil, onlara karakola götürebiliriz, evime gitmek istiyorum derse evine götürebiliriz. Onların güvenliğini sağlamak takdir edersinizi ki bizlerin işi olamaz. Bu projeyi başlatırken amacımız, telefon numaralarımız pankartlarda da yazıyor telefonumuza ulaştıkları ölçüde durağımızı aradıklarında, Çorlu’nun neresinde olurlarsa olsunlar biz oraya gidip biz bu hizmeti ücretsiz vereceğimizi söylüyoruz. Taksimize binen kadınlara bu projeyi anlatıp kendilerine kartlarımızı vereceğiz” dedi.  
Belediye Başkanımızda Projeyi Destekledi 
Çorlu Belediyesi Meclis Üyesi aynı zamanda Ulaşım Komisyonu Başkanı Sait Ali Küçük yaptığı açıklamada: “taksici esnaf arkadaşımız Kerem Yalçınkaya arkadaşımızı beni aradı, böyle bir proje yapacağını söyledi, bununla ilgili belediyeyle her hangi sıkıntı yaşar mıyız, yaşamaz mıyız diye bana sorduğunda ben Çorlu Belediye Başkanımız Ahmet Sarıkurt’a bilgi verdim. Ahmet Başkanımız güzel bir proje olduğunu farkındalık yaratacağını düşünerek olumlu karşıladı. Biz de kadın meclis üyelerimizle beraber ziyaret etmek istedik. Böyle bir projenin hayata geçmesi Çorlu’da bizi gururlandırdı. Arkadaşlarımızı bu davranışlarından dolayı tebrik ediyorum. Olayı sosyal medyadan takip eden milletvekilimiz Candan Yüceer bu konuda beni aradı ve oda arkadaşları tebrik ettiğini söyledi. Ankara’da olduğu için gelemediğini ve Çorlu’ya geldiği zaman taksici arkadaşların yanına geleceğini bildirdi” dedi. 
Çorlu Havuzlar Taksi Durağı Çalışanları, projelerine destek veren Çorlu Belediyesi Kadın Meclis Üyelerine çiçek taktim ettiler. 
İMDAT ŞAHİN