• İnsan Kıymetleri Kongresi Düzenlendi
  • İnsan Kıymetleri Kongresi Düzenlendi
  • İnsan Kıymetleri Kongresi Düzenlendi
  • İnsan Kıymetleri Kongresi Düzenlendi
Çorlu Güncel

İnsan Kıymetleri Kongresi Düzenlendi

  • 13 Ocak 2020
  • 944 Kez Okundu

Trakya İnsan Kaynakları Dayanışma Platformu LÖSEV işbirliği ile Türkiye 1. İnsan Kıymetleri Kongresi düzenledi.


Düzenlenen Kongre’ye Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt katılırken, sponsor olan firmalarda Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan kongrede stant açtı. Kongreyi düzenleyen Trakya İnsan Kaynakları Dayanışma Platformu kurucuları Mehmet Akif Topçu ve Ferhat Akbaş gazetemize kongreyi ve kurdukları platformu anlattı. 
PLATFORMUMUZUN ÇALIŞMA ALANI İNSAN 
Trakya İnsan Kaynakları Dayanışma Platformu kurucusu Mehmet Akif Topçu, “2017 yılında platformumuzu kurduk, çalışmalara başlama amacımız; meslektaşlarımızla bir araya gelip mesleki birlik ve dayanışmayı mümkün kılmak ve bu anlamda gerek bölgemize gerekse firmalarımıza ülke çapında ekonomisine fayda sağlayacak büyük projeler üretmek amacıyla yola çıktık. Dokunduğumuz şey çalışanlar, insanlar, işin içinde insan olduğu için duyguları ve insanın değer oluşumunu göz önünde bulunduruyoruz” dedi.  
İŞ HAYATINDA İNSANIN DEĞERİ ARTIYOR 
“Yapay zekânın ve dijitalleşmenin geliştiğini belirten” Mehmet Akif Topcçu, “Yapay zeka gelişiyor, dijitalleşme gelişiyor ve yapay zekayla dijitalleşme yükseldikçe aslında insanın iş hayatında yeri azalıyor algısının yaratılması tam tersine yükselmeye bırakıyor kendisini. Dolayısıyla dijitalleşme yapay zekâ arttıkça aslında insanın kontrol alanı daha genişlemiş oluyor. Biz burada insanın daha önemli olduğluğunu pekiştirmiş oluyoruz. Bunun dışında sosyal sorumluluk projesi adı altında LÖSEV ile birlikte işbirliği halinde bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Bundan sonraki projelerimizle de insana dokunmaya devam edeceğiz. Kendimize ait her alanda var olmaya devam edeceğiz. Meslektaşlarımızın gelişimi konusunda platform olarak gerekli çalışmaları yapmayı sürdüreceğiz. Kongreler, konferanslar organizasyonlar düzenlemeyi sürdüreceğiz” dedi. 
KATKI VERENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ 
Konuşmasını sürdüren Trakya İnsan Kaynakları Dayanışma Platformu kurucusu Mehmet Akif Topçu, “Burada Çorlu Belediye Başkanımız Ahmet Sarıkurt bizleri yalnız bırakmadı. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ana Bilim İş ve Güvenlik Anabilim Dalı Başkanı Talat Canpolat var, Kitap yazarı Canan Duman var, yapay zekayla ilgili kitaplar yazan Mustafa Cüngür var, Burada global ekonomide yer alan üretim sürecindeki alanda insanın kaynak olmadığını çünkü kaynak tüketilebilir bir şey insan tüketilebilir bir şey değildir. Biz bu alanda insanın kıymetli olduğunu, üretim sürecinde en kıymetlisi olduğunu, işgücü faktörünün lokomotifinin insan olduğunu anlatan çalışmalar yapıyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN