• Ergene Velimeşespor'dan Sakaryaspor'a Farklı Tarife (5-0)
Çorlu Güncel

Ergene Velimeşespor'dan Sakaryaspor'a Farklı Tarife (5-0)

  • 13 Ocak 2020
  • 752 Kez Okundu

TFF 2.Lig Kırmızı grupta ikinci devrenin ilk maçında kendi sahasında Sakaryaspor’u konuk eden Ergene Velimeşespor rakibini 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup etti. TRT Spor’un canlı olarak yayınladığı müsabakada Ergene Velimeşespor takımı maçın başından sonuna kadar oyuna hakim olan taraftı.




Ergene Velimeşespor TFF 2.Lig Kırmızı grupta sezonun ikinci yarısına muhteşem bir başlangıç yaptı. Ligde 9 maçtır rakiplerine mağlup olmayan Sakaryaspor’u Velimeşe Mustafa Kemal Atatürk Stadyumunda konuk eden mavi beyazlılar ilk yarısını 2-0 önde kapadığı müsabakanın ikinci yarısında da bulduğu 3 golle sahadan 5-0’lık galibiyet ile ayrıldı. Ergene Velimeşespor takımına galibiyeti getiren goller, 8. Dakikada Onat Kutay Kurt, 19 ve 57. Dakikada Fatih Dilek, 49 ve 85. Dakikalarda Burhan Arman’dan geldi. Ergene Velimeşespor bu galibiyeti ile puanını 27 yaparken ligde de 8.sıraya yükseldi.

Müsabakaya ilk yarıda iyi başlayan Ergene Velimeşespor aradığı golü erken buldu. Kaptan Fatih Dilek’in sağ kanattan ortaladığı topu iyi takip eden Onat Kutay Kurt yarım vole ile topu ağlarla buluşturdu. Erken gelen gol tribünde bulunan Ergene Velimeşespor taraftarlarını da ateşledi. Bu gol den 10 dakika sonra Ergene Velimeşespor’un başarılı kaptanı Fatih Dilek kendi sahasında kazandığı topla rakip kaleye doğru hızla dripling halinde bulunarak rakip iki oyuncuyu ekarte etti ve muhteşem bir gol ile takımını 2-0 öne geçirdi. Kaptan Fatih Dilek’in attığı bu gol sezonun en iyi golü olarak kayıtlara geçti. İlk yarıda başka gol sesi çıkmadı ve Ergene Velimeşespor soyunma odasına 2-0 önde gitti.

İlk yarıda ki güzel oyununu ikinci yarıda da devam ettiren Ergene Velimeşespor 49. Dakikada sağ kanattan önüne atılan toplu hızla süren Burhan Arman kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara göndererek takımının üçüncü golünü kaydetti. Oyunun hakimiyetini tamamıyla elinde tutan Ergene Velimeşespor skoru korumak yerine daha çok gol atmak için ataklarına hız kesmeden devam etti ve 57. Dakikada Sakaryaspor ceza sahasında Onat Kutay Kurt’un düşürülmesi ile penaltı kazandı. Topun arkasına geçen Ergene Velimeşespor’un başarılı kaptanı Fatih Dilek kaleciyi ve topu ayrı köşelere yollayarak skoru 4-0 yaptı. Kaptan Fatih Dilek bu gol ile ligde gol sayısını 10’a çıkardı. Ergene Velimeşespor taraftarlarının bu golden sonra beşinci gol için yaptığı tezahürata sessiz kalmayan mavi beyazlılar 85.dakikada Burhan Arman ile müsabakada 5. Golü buldu. Bu gol aynı zamanda maçın skorunu da belirleyen gol oldu. Alınan 5-0’lık galibiyet ile Ergene Velimeşespor oyuncuları galibiyet sevincini taraftarları ile doyasıya yaşadı.

Müsabakayı protokol tribününden takip eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel maç sonu yapmış olduğu açıklamasında, “Tekirdağ’ımızın, Ergene’mizin gururu Ergene Velimeşespor bugün bir kez daha tarih yazmıştır. Yapamazlar dedikçe daha iyisini yapıyoruz ve bu bizi çok mutlu ediyor. Galibiyette emeği geçen teknik ekibi, oyuncularımızı ve tribünde 90 dakika boyunca destekte bulunan taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.