• Osman Tunca 2019 Yılını Değerlendirdi
Çorlu Güncel

Osman Tunca 2019 Yılını Değerlendirdi

  • 13 Ocak 2020
  • 811 Kez Okundu

S.S. Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Tunca bir basın açıklaması yayımlayarak 2019 yılını değerlendirdi.


Osman Tunca, “SS Çorlu Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi olarak ilçemizde bulunan esnaf ve sanatkarlarımıza Halkbank Çorlu Şubesi ile koordineli çalışmalarımız sonucunda kefalet etmiş olduğumuz aktif kredi toplamı aralık ayı sonu itibariyle bin 900 ortağımıza toplam 94 milyon 500 bin liraya ulaşmış bulunmaktadır” dedi.  
KREDİ ÖDEMELERİ 5 YILA KADAR UZATILACAK
Ortaklarına seslenen SS Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Tunca, “Ülke ekonomimizin temel yapı taşı olan siz esnaf ve sanatkarlarımız için merkez birliğimizin Hazine ve Maliye Bakanlığımız ve Tekirdağ Halkbank Genel Müdürlüğü ile yapmış olduğu çalışmalar neticesinde, 06.01.2020 tarihinden itibaren Halkbank Çorlu Şubesi aracılığıyla kullandırılarak kefalet edeceğimiz yeni kredi faizleri 1,5 puan düşürülerek yıllık %4,5 kredi faiz oranı ile devam edecek olup krediden kesilen bloke sermaye’nin %2’ye, kooperatiflerimiz tarafından alınan masraf karşılığı tutarı da %1,25’e düşürülmüştür.  Kredi geri ödemeleri siz ortaklarımızın isteği doğrultusunda vadesi 5 yıla kadar olup aylık, 3 aylık ve ya 6 aylık periyotlar halinde gerçekleşecektir” dedi.
Konuşmasını sürdüren Ss Çorlu Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Tunca, “06.01.2020 tarihinden önce kefalet etmiş olduğumuz krediler için ise %6 faiz oranı ile devam edecektir. Yeni yılın tüm esnaf ve sanatkârlarımıza sağlıklı, huzurlu ve bereketli bir yıl olmasını temenni eder, yeni uygulamalarımızın esnafımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.