• “Sayın Bakanımız Davet Etti, Bizde Gittik”
  • “Sayın Bakanımız Davet Etti, Bizde Gittik”
Çorlu Güncel

“Sayın Bakanımız Davet Etti, Bizde Gittik”

  • 10 Ocak 2020
  • 907 Kez Okundu

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, son günlerde çokça konuşulan, hem AK Partiyle Ankara ziyaretini hem de Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Tekirdağ ziyaretinde fotoğrafta geride kalmasına cevap verdi.


Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım AK Parti Tekirdağ İl Başkanlını ve ilçe başkanlarıyla birlikte Ankara ziyaretinde bulunması ve Maliye Bakanı Berat Albayrak geldiğinde fotoğrafta geride kalması gündemi çokça meşgul etmişti. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Vali Yıldırım’ı fotoğraflar üzerinden eleştirmişti. Vali Yıldırım 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltıda sorulara ayrı ayrı cevap verdi.  
SAYIN BAKANIMIZ ANKARA'YA BENİ DAVET ETTİ 
AK Parti teşkilatlarıyla Ankara’da Bakanlıklarla görüşülmesinin sorulduğu Vali Aziz Yıldırım soruya cevap verdi: “Ankara da ben kime gittim, Gençlik ve Spor Bakanımız buraya kadar teşrif ettiler. Birçok yatırım için söz verdiler, gezdiler dolaştılar, birçok vatandaşla konuştular. Gerek kamu görevlileri gerekse siyasiler onlarla görüştüler ve söz verdiler. Sayın bakanımız ben bunla da kalmıyorum, sizi bakanlığa davet ediyorum dedi. Bu yatırımların tamamını protokole bağlıyoruz dedi. Burada ev sahibi sayın bakanımız. Kimleri çağıracağını sayın bakanımız karar verir. Vali olarak beni de davet ettiler. Bu sadece Tekirdağ’da olmuş bir hadise değil. Birçok ilde oldu hiçbir yerde duymadınız. Duydunuz mu duymadınız, hiçbir yerde polemik konusu yapılmadı. Ama bizim burada getirildi. Niye getirildi bilmiyorum, hiç üstüne gitmedik, isteyen istediği gibi de konuşsun. Sayın bakanımız davet etti, bizde gittik. Ev sahibi istediğini davet eder” dedi.  
OLAY OLAN FOTOĞRAFI ANLATTI 
Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Tekirdağ ziyaretinde çekilen fotoğrafla ilgili konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a bir cevap olarak söylemiyorum, o öyle dedi bu böyle dedi ben bu polemiğe girmem. O fotoğraf meselesini size anlatayım, o fotoğrafta sayın bakanımız konuştu görüşmelerde bulundu, toplantı bitiminde sayın bakanımız önden çıktı. Biz arkasından geliyoruz, küçücük bir kapıdan geçiyorsunuz o kalabalık oradan geçiyor. Arada holde bekleyenler var, onlar daha avantajlı onlarda sayın bakanımız dışarı çıkınca hemen yanına gittiler. Aşağıda basın mensupları vardı, fotoğraf çektirmeye başlamışlar, biz ne olduğunu anlamadık bile, arkadan çıkarken oradaki yığılmaya bakarken orada hemen fotoğrafı çekmişler. Bizim poz verdiğimiz yok vaziyet aldığımız falan yok. Sorulsa bunun böyle olduğunu söyleyeceğiz. Bu fotoğraf karesi üzerinden yorum yapıldı polemik yapıldı. Biz poz vererek orada durmadık ki. Orada niye durdu bu insanlar derken fotoğraf çekilmiş. Biz orada durmadık, biz sayın bakanın yanına gitmeye çalışıyorduk, arkada kaldık. Dışarıdaki kalabalık geçiverince biz onların arkasında kaldık” dedi.  
İMDAT ŞAHİN