• Ereğli'yi Olumsuz Etkileyecek Adım Atıldı
  • Ereğli'yi Olumsuz Etkileyecek Adım Atıldı
  • Ereğli'yi Olumsuz Etkileyecek Adım Atıldı
Çorlu Güncel

Ereğli'yi Olumsuz Etkileyecek Adım Atıldı

  • 11 Aralık 2019
  • 1932 Kez Okundu

Uzun zamandır tartışılan Marmara Ereğlisi’ne Organize Sanayi Bölgesi kurulmasıyla ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’ndan karar çıktı. Karar büyükşehir belediye meclisinde de kabul edildi.


Marmara Ereğlisi’ne kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili bölgedeki vatandaşlar tedirgin. Tarihi bir şehir olan Marmara Ereğlisi’nin kurulacak OSB ile birlikte tarihi dokusunun bozulacağı ifade edildi. Marmara Ereğlisi’nde yapılacak OSB’yle ilgili karar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’ndan ve belediye meclisinden geçti. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’nda bulunan AK Partili ve CHP’li komisyon üyelerinin oy birliği ile kabul edilen Marmara Ereğlisi OSB kararı bölge halkının tepkisine neden oldu. 
BUNUNLA BİRLİKTE TEKİRDAĞ’DA 14 OSB OLACAK
Marmara Ereğlisi’ne kurulacak OSB ile birlikte Tekirdağ’daki OSB sayısı 14’e yükselecek. 2013 yılında 10 OSB’si bulunan Tekirdağ’a 6 yılda 3 OSB daha yapıldı. Şu anda Türkiye’de OSB sayısı bakımından 2’inci sırada olan Tekirdağ da yeni bir OSB’de Marmara Ereğlisi ilçesinde kuruluyor. Tekirdağ’daki diğer OSB yerleri:  Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, Çorlu Deri İhtisas Ve Karma Organize Sanayi Bölgesi, Ergene-1 Organize Sanayi Bölgesi, Ergene-2 Organize Sanayi Bölgesi, Hayrabolu Organize Sanayi Bölgesi, Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi, Malkara Organize Sanayi Bölgesi, Muratlı Organize Sanayi Bölgesi, Çorlu 1 Organize Sanayi Bölgesi, Yalıboyu Organize Sanayi Bölgesi, Veliköy Organize Sanayi Bölgesi, Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi, Tekirdağ Organize Sanayi Bölgesidir. 
MARMARA EREĞLİ’SİDE KİRLETİLECEK 
Çevre faktörlerinin dikkate alınmadığını ifade eden bölge halkı Marmara Ereğlisi’ne bacasız sanayi olan turizmin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Hem tarihi hem de deniziyle göz dolduran şehrin turistlik bir ilçe olması yönünde gayret gösterilmesi gerektiğini vurgulayan bölge halkı kurulacak sanayilerle birlikte şehrin kirleneceğini ifade etti. Çorlu gibi Marmara Ereğlisi’nin de suyunun ve havasının kirleneceğini öne süren bölge halkı gelişi güzel yapılacak sanayileşmeye karşı çıktı.  
BÜYÜKŞEHİR ONAYLADI DİĞER KURUMLAR İSE SESSİZ KALDI 
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden meclis kararıyla çıkan Marmara Ereğlisi OSB için bölge halkı acaba başka kurumlardan da görüşler alındı mı diye sordu. Bölge halkı: “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi meclisinden karar çıktı. Fakat başka bir kurumdan konuyla ilgili olumlu veya olumsuz görüş alındımı. Bakanlıklara bağlı müdürlüklerden, Sanayi ve Ticaret Odalarından bu iş için görüş alındı mı, alınmadıysa neden alınmadı” diye sordu. Konuşmayı sürdüren bölge halkı “Bazı basın kuruluşlarının dışında sesi çıkan kurumlar veya kişileri de duyamadık” dedi. 
İMDAT ŞAHİN