• Ergene Velimeşespor Haftayı Galibiyetle Tamamladı
Ergene

Ergene Velimeşespor Haftayı Galibiyetle Tamamladı

  • 09 Aralık 2019
  • 1233 Kez Okundu

TFF 2.Lig Kırmızı grupta bulunan Ergene Velimeşespor ligin 16. Haftasında kendi evinde konuk ettiği Bodrum Belediyesi Bodrumspor’u 2-1 mağlup ederek haftayı 3 puan ile kapadı.


Ergene Velimeşespor geçtiğimiz hafta sonu Velimeşe Mustafa Kemal Atatürk Stadyumunda Bodrum Belediyesi Bodrumspor’u konuk etti. İlk yarısı 0-0’lık skorla sonuçlanan müsabakanın ikinci yarısında Ergene Velimeşespor attığı iki golle sahadan 2-1 galip ayrıldı. Bu galibiyet ile puanını 21’e çıkartan Ergene Velimeşespor ligde de 11.sıraya yükseldi. Müsabakanın ilk yarısında Ergene Velimeşespor galibiyet golü için rakip kale önünde tehlikeli ataklar geliştirdi. Bodrum Belediyesi Bodrumspor savunmasına zor anlar yaşatan Ergene Velimeşespor son vuruşlarda başarılı olamadı. Ergene Velimeşespor karşısında ilk yarı oyun kuramayan Bodrum Belediyesi Bodrumspor kendi sahasından çıkmakta zorlandı. İlk yarı sahadan gol sesi çıkmadı ve devre 0-0 sonuçlandı.
İkinci yarıya daha istekli başlayan Ergene Velimeşespor ikinci yarının ilk atağında Eser Akbaş’ın ayağından golü buldu. Müsabakanın 48. Dakikasında sağ kanattan geliştirilen atakta Burhan Arman’ın rakip ceza sahası içine yaptığı ortayı kaleye gelişi güzel vuran Eser Akbaş takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Bu dakikadan sonra oyuna daha çok hakim olan Ergene Velimeşespor geliştirdiği sağlı sollu ataklar ile Bodrum Belediyesi Bodrumspor kalesinde ikinci golü aradı ve 58. dakikada Ergene Velimeşespor oyuncusu Raşit Yöndem’in ceza sahası içinde düşürülmesiyle Ergene Velimeşespor penaltı kazandı. Topun arkasına geçen kaptan Fatih Dilek penaltı atışını gole çevirerek takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti. Bu gol ile kaptan Fatih Dilek ligde ki gol sayısını da 8’e yükseltti. Müsabakanın 78. Dakikasında Ergene Velimeşespor kendi kalesinde beklenmedik bir gol yese de 90 dakika sonunda sahadan 2-1’lik galibiyet ile ayrılarak haftayı 3 puan ile kapadı.
Müsabakayı protokol tribününden takip eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel kazanılan galibiyetten dolayı Ergene Velimeşespor oyuncularını ve teknik ekibini tebrik ettiğini belirtti. Kendi evinde yenilmezlik serisini 4’e çıkartan Ergene Velimeşespor iç saha maçlarında rakiplerini Ergene’den puansız göndermeye devam ediyor.