• “Dar Sokaklara Araç Parkını Önleyin”
Çorlu Güncel

“Dar Sokaklara Araç Parkını Önleyin”

  • 05 Aralık 2019
  • 920 Kez Okundu

Reşadiye Mahallesi Selim Kahya Sokağa araç parkları yüzünden ambulans giremedi. Ambulansı sokağın başında bırakan sağlık görevlileri yürüyerek hastaya müdahale etmek zorunda kaldı.


Çorlu’da Reşadiye Mahallesi Selim Kaya Sokakta bulunan İşcanlar İş Merkezi’nin hemen yanındaki sokağın dar olması nedeniyle park edilen araçlar yüzünden ambulans sokağa giremedi. Bir işyerinde rahatsızlanan hastaya ambulans ulaşamadı. Sokağın başında bırakılan ambulansa hasta sedye ile getirilmek zorunda kaldı. 
Avrupa Yakası Gazetesi olarak dar sokaklarda araç park uygulamasının denetlenmesi gerektiği ve araç parklarına yasaklanması konusunda defalarca uyarıda bulunmuştuk. Uyarılarımızı dikkate almayan yetkililer insanların sağlığını olumsuz etkiliyor. Daha önce Selim Kahya Sokak üzerinde bir işyerinde çıkan yangında itfaiye aracı da olay yerine ulaşamamıştı. Dar sokaklarda önlem alınmadığı zaman can kayıplarının olacağını ifade eden esnaflar yetkililerden çözüm istedi. 
DAR SOKAKLARA PARK YASAĞI GETİRİN 
Selim Kahya Sokağın dar olması nedeniyle araçların park etmesi diğer araçların geçişini engelliyor. Gazetemize konuşan esnaflar: “Daha önce burada bir işyerinde yangın çıktı, itfaiye araçları da sokağa giremedi. Biz defalarca belediyeye dilekçeyle başvuru yaptık ama maalesef gelip ilgilenmediler. Bizler sokağımıza araçların park etmesini istemiyoruz. Yoksa itfaiye ve ambulans giremediği zaman can kaybı meydana gelecek” dedi. 
İMDAT ŞAHİN