• Belediyenin Plansızlığı Objektifimize Yansıdı
  • Belediyenin Plansızlığı Objektifimize Yansıdı
  • Belediyenin Plansızlığı Objektifimize Yansıdı
  • Belediyenin Plansızlığı Objektifimize Yansıdı
  • Belediyenin Plansızlığı Objektifimize Yansıdı
  • Belediyenin Plansızlığı Objektifimize Yansıdı
Çorlu Güncel

Belediyenin Plansızlığı Objektifimize Yansıdı

  • 04 Aralık 2019
  • 984 Kez Okundu

Çorlu’da Rumeli Mahallesi Çağlayan Sokak üzerinde yol olmadığı için vatandaşlar araçları ile kaldırımın üzerinden geçerek Demirhan Sokaktaki evlerine ulaşıyor.


Türkiye’nin genelinde olduğu gibi Çorlu’da alt yapı ve üst yapı yerleşim yerleri yapıldıktan sonra yapılıyor. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde durum tam tersiyken Çorlu’da önce yerleşim yerleri yapılıyor ardından alt yapı ve üst yapı çalışmaları yapılıyor. Bunun bir örneği Rumeli Mahallesi’nde yaşandı. Demirhan Sokakta bulunan evlere gitmek için hane sakinleri araçları ile kaldırımın üzerinden geçerek evlerine ulaşabiliyor. 
GİDECEK YOL YOK AMA EVLER VAR 
Çorlu’da Rumeli Mahallesi Demirhan Sokakta yerleşim yeri olan evlere gidecek yol olmaması plansızlığı gözler önüne serdi. Demirhan Sokaktaki evlerine gitmek isteyen hane sakinleri kaldırımın üzerinden çıkarak araçlarıyla evlerine ulaşıyor. Durumu gören mahalle sakinleri, plansızlığa dikkat çekti. Mahalle sakinleri, “Evler yapıldı, evlere ulaşacak yol yapılmadı, o evlerde oturan hane sakinleri evlerine ulaşmak için kaldırımdan araçlarını geçiriyor” dedi. 
KALDIRIMIN ÜZERİNDEKİ AĞAÇLAR KESİLECEK Mİ? 
Plansızlığın Çorlu’nun her yerinde olduğunu ifade eden mahalle sakinleri şöyle konuştu: “Daha önce burada evler yoktu. Çağlayan Sokak üzerine kaldırım çalışması yapıldı daha sonra demirhan sokak üzerinde yapılaşma başladı. Demirhan sokak üzerindeki vatandaşlar evlerine gidebilmek için kaldırımın üzerinden geçmek zorunda kalıyor. Çorlu Belediyesi şimdi buraya yol açmak zorunda. İster istemez buradaki kaldırım tekrar yapılacak. Peki buraya dikilen ağaçlar ne olacak bunları buradan kesecekler mi? Bu durum kabul edilebilir bir şey değil” dedi. 
PLANSIZLIK BAŞ TACI OLMUŞ 
Çorlu’da yerleşim yerlerinde önce evlerin yapıldığını ardından yolun ve alt yapının gittiğini öne süren mahalle sakinleri: “Çorlu’da plansızlık baş tacı olmuş durumda. Önce evler yapılıyor, ardından yol ve alt yapı yapılıyor. Şimdi bu evlerin önüne belediye çöp tenekesini koymuş, belediye çöp araçları da bu kaldırımdan çıkarak çöpü alıyor. Bu görüntüyü Çorlu’nun her yerinde görüyoruz. Belediyelerin plan konusunda yetersizliği gözler önünde” dedi. 
İMDAT ŞAHİN