• Oto Lastikçilerinde Hummalı Çalışma Sürüyor
  • Oto Lastikçilerinde Hummalı Çalışma Sürüyor
  • Oto Lastikçilerinde Hummalı Çalışma Sürüyor
  • Oto Lastikçilerinde Hummalı Çalışma Sürüyor
  • Oto Lastikçilerinde Hummalı Çalışma Sürüyor
Çorlu Güncel

Oto Lastikçilerinde Hummalı Çalışma Sürüyor

  • 04 Aralık 2019
  • 1465 Kez Okundu

Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık tarihinde başlarken oto lastikçilerinin önünde büyük kuyruklar oluştu.


Kış Lastiği uygulamasının başlamasıyla birlikte Çorlu’daki oto lastikçilerde de hareketlilik başladı. Yaklaşık bir aydır kış lastikleri için hazırlık yapan ve kış lastiği stoklarını takviye eden oto lastik sektöründe faaliyet gösteren firmalar, sürenin başlamasıyla birlikte hummalı bir çalışmaya girdi. 
Otogar Oto Lastik firma sahibi Recep Karıksız gazetemize yaptığı açıklamada, kış lastiğinin kar ve buzlanma yaşanmadan önce takılması gerektiğini ve ciddi kazalardan koruduğu için önemli olduğunu söyledi. Çorlulu sürücülere de çağrıda bulunan Karıksız; “Bizler kış lastiği için fazla mesai yapmaya başladık. 1 Aralıktan birkaç hafta öncede yoğunluğumuz vardı ve 1 Aralıktan sonrada yoğunluğumuz devam ediyor. Yoğunluk 20 gün daha devam edecek gibi gözüküyor” dedi.
Otogar Oto Lastik firma sahibi Recep Karıksız, yaz ve kış lastiklerinin uygun dönemlerde kullanılmasının lastiklerin kullanım ömrünü de arttırdığını belirterek, “Normalde 40-50 bin kilometrede bir lastiklerin değiştirilmesi gerekiyor. Fakat mevsime uygun lastiklerin kullanılmasıyla lastiğin kullanım ömrü de artıyor” dedi.
Karasal iklimin yaşandığı ve kışların sert geçtiği Trakya bölgesinde yoğun buzlanma ve kar yağışı görülüyor. Araçların yol tutuşunu azaltan ve fren mesafesini kısaltan hava koşulları nedeniyle uzmanlar, bu olumsuz koşulları bertaraf etmek için kış lastiği kullanılmasını zorunlu tutan uygulamayı doğru buluyor. Kış lastiği uygulaması 1 Nisan’da sona erecek. 
İMDAT ŞAHİN