• Saadet Partisi Engeliler Günü'nde Ranta Dikkat Çekti
Çorlu Güncel

Saadet Partisi Engeliler Günü'nde Ranta Dikkat Çekti

  • 04 Aralık 2019
  • 721 Kez Okundu

Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan; “Rant odaklı kentsel politikalarla, kentler sadece engelliler için değil neredeyse herkes için ulaşılamaz hale getirilmiştir” dedi.


Pehlivan, ivedilikle yapılacak düzenlemelerle engellinin sosyal yaşama katılımının önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi. Engelli bireylerin çalışma hayatı içinde olması gerektiğine işaret eden Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan, Türkiye’de engellilerin istihdamında kullanılan kota sisteminin yeniden düzenmesini ve evde çalışma imkânının geliştirilmesini istedi.  Yerel yönetimlerin uyguladığı politikaları eleştiren Pehlivan “Rant odaklı kentsel politikalarla, kentler sadece engelliler için değil neredeyse herkes için ulaşılamaz hale getirilmiştir” diye konuştu.
ENGELLİLERE HİZMET BİR LÜTUF DEĞİL 
Engellilerin şehirlerde yaşadığı sorunlara değinen Feti Pehlivan, ivedilikle yapılacak düzenlemelerle engellinin sosyal yaşama katılımının önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi.  Pehlivan, “Kimi özel işletmelerde görülen engelliye verilen ücretin bir kısmının sonra elinden alınması gaspına karşı toplumsal ve yasal mücadele ortaya konmalıdır” çağrısında bulundu.  “İş Yeri Engelli Meclisleri” oluşturulmasını öneren Pehlivan, sorunların birlikte ele alınarak çözüm yöntemlerinin araştırılmasını tavsiye etti.  Pehlivan “Engelilere hizmet bir lütuf değil, hepimizin boynunun borcudur. Engelsiz bir yaşam için bütün paydaşları iş birliğine davet ediyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmasını sürdüren Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan, “Mevzuatımızdaki ayrımcı hükümleri temizlemesini ve tavsiye kararlarına, BM Engelli Hakları Sözleşmesi’ne uymasını talep ediyoruz” dedi.
İMDAT ŞAHİN