• Bakanı Varank'tan,  Müsiad Milli Üretim Üssü ‘Tekmüskoop'a Ziyaret
  • Bakanı Varank'tan,  Müsiad Milli Üretim Üssü ‘Tekmüskoop'a Ziyaret
Çorlu Güncel

Bakanı Varank'tan, Müsiad Milli Üretim Üssü ‘Tekmüskoop'a Ziyaret

  • 02 Aralık 2019
  • 863 Kez Okundu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tekirdağ’da gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Velimeşe OSB’de yer alan TEKMÜSKOP’u da ziyaret etti.




MÜSİAD’ın geçtiğimiz günlerde Tekirdağ Ergene Velimeşe OSB Bölgesinde temel atma törenini gerçekleştirdiği Milli Üretim Üssü ‘TEKMÜSKOOP’ Orta Ölçekli Sanayi Sitesi İdari binasında gerçekleşen ziyarette Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sanayi Ticaret Enerji ve Tabi kaynaklar bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Goncagül, MÜSİAD Üst Kurul Başkanları Ahmet Şekerli ve Dr. Oktay Dede, MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Ahmet Candan, AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan, Tekirdağ Sanayi İl Müdürü Fahrettin Akçal ve Tekmüskoop yönetimi katıldı.

Ziyarette Tekmüskoop Orta Ölçekli Sanayi Sitesini çalışmalarını yerinde inceleyen Bakan Varank’a, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan tarafından projeye dair detaylar paylaşıldı. Kaan yaptığı açıklamada; “Türkiye’nin en yaygın, en örgütlü ve en etkin sermaye platformu Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)’ın ortaya koyduğu  TEKMÜSKOOP projesinde,  üretim alanları ve imkânları kısıtlı olan “küçük sanayi sitesi” üreticilerinin organize sanayi bölgelerine rahat geçiş yapabilmelerini sağlamaya çalışmaktadır. Bu amacıyla 81 ilde “Orta Ölçekli Sanayi Siteleri” (OSB) kurmayı hedefliyor. Yapılması planlanan OSB projeleri ile sitenin kurulacağı il ve ilçenin ekonomik ve üretim potansiyeline göre, 200 dönüm ile 1000 dönüm arası araziler üzerinde inşa edilmesi öngörülüyor. İmalathaneler ise zeminde 500 m², 1000 m², 1500 m² ve 2000 m² olacak şekilde tasarlanıyor. Türkiye’de yeni bir dönemi başlatacak proje kapsamında, tesis içerisindeki çalışanların daha iyi imkanlara sahip olabilmesi adına, kreş, anaokulu, sağlık ocağı, kapalı yüzme havuzu, voleybol ve basketbol salonları, halı saha, yürüyüş parkurları, tiyatro ve üretim müzesi gibi alanlardan oluşan kompleks bir yapı öngörülüyor. Ayrıca site içerisinde yer alacak meslek liseleri ile hem öğrencilere sürekli staj imkânı sunması hem de kalifiye personel yetişmesine olanak sağlaması hedefleniyor. MÜSİAD’ın proje kapsamındaki asıl hedefi, Türkiye’ye on yılda 20 bin yeni orta büyüklükte işletme kazandırmak ve GSMH’ye yılda doğrudan 200 milyar dolar artı katkı sağlamak” dedi.