• Arıcı Seçimlerden Çekildi
Çorlu Güncel

Arıcı Seçimlerden Çekildi

  • 02 Aralık 2019
  • 1337 Kez Okundu

CHP Çorlu İlçe Başkanlığı seçimlerine beyaz listeyle giren Yıldıray Arıcı son gün yapılan seçimler öncesinde seçimlerden çekildiğini duyurdu.


Cumhuriyet Halk Partisi mahalle delege seçimlerinin takvimi belli olmasıyla birlikte ilçe başkanlığı için adaylığını açıklayan Yıldıray Arıcı, 23 Kasım Cumartesi günü başlayan mahalle delege seçimlerinde umduğunu bulamadı. Sadece Maksutlu Mahallesi’nde 1 delege alan Yıldıray Arıcı seçimlerden çekildiğini duyurdu. 
İDDİALI BAŞLADI, UMDUĞUNU BULAMADI 
23 Kasım Cumartesi günü başlayan mahalle delege seçimlerinde en iddialı isimlerden biri olan Yıldıray Arıcı, mahalle delege seçimlerinde umduğunu bulamadı. Özellikle büyük mahalleler olan Şeyhsinan Mahallesi ve Muhittin Mahallesi’nde az bir farkla kaybeden Yıldıray Arıcı, sadece Maksutlu Mahallesi’nde 1 delege çıkarabildi. 20 Mahalle seçimi geride kalırken 1 delege çıkaran Arıcı son gün yapılacak 6 mahalle delege seçimine katılmayacağını açıkladı. 
BÜYÜK MAHALLELERDE KIL PAYI KAYBETTİ 
Girdiği mahalle delege seçimlerinde özellikle Şeyhsinan ve Muhittin Mahallesi’nde seçimleri kıl payı kaybeden Yıldıray Arıcı bu mahallelerden delege çıkaramadı. Seçimlere kırmızı listeyle giren Özgür Ertaş 20 Mahallenin 18’inde seçimleri önde bitirdi ve delegelerin büyük çoğunluğuna sahip oldu. Şeyh Sinan Mahallesi’nde 895 üyenin 601 tanesi oy kullandı. Şeyh Sinan Mahallesi’nde seçime kırmızı liste ile giren Özgür Ertaş 261, beyaz liste ile giren Yıldıray Arıcı 241, mavi liste ile giren Doğukan Dağ 49 ve kırmızı-beyaz liste ile giren Engin Anıl ise 29 oy alırken 21 oy da geçersiz sayıldı. Yıldıray Arıcı Şeyh Sinan Mahallesi’ni 20 oyla kaybetti. Muhittin Mahallesi’nde 950 üyenin 651 oy kullanıldı. Oy sayımında kırmızı liste 271 oy, beyaz liste 241 oy, mavi liste 99 oy alırken, kırmızı beyaz liste 17 oy aldı. Seçimlerde 23 oyda geçersiz sayıldı. Arıcı Muhittin Mahallesi’nde de 30 oy farkla kaybetti. 
SEÇİMLERDEN ÇEKİLMESİNİ BÖYLE DUYURDU 
Beyaz listeyle seçimlere giren Yıldıray Arıcı Cuma günü yapılan seçimlerin ardından üyelerle mesaj paylaşarak seçimlerden çekildiğini duyurdu. Arıcının mesajında “Delege seçimlerinin 4. gününde de örgütümüz iradesini ortaya koymuştur. Artık yarışmak,  aynı çatı altında siyaset yapan insanları bir gün daha karşı karşıya getirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Örgütümüzün iradesine saygı duyduğumuzun göstergesi olarak beyaz listeyi yarın delege seçimlerine sunmuyoruz. Kongre sürecimizin hayırlı olmasını diliyorum, örgütümüze teşekkür ediyorum” dedi.
İMDAT ŞAHİN