• “77 Bin Chp'liye Vefa Borcumuz Var”
Çorlu Güncel

“77 Bin Chp'liye Vefa Borcumuz Var”

  • 22 Kasım 2019
  • 999 Kez Okundu

Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Başkanı Adayı kırmızı beyaz listeyle seçimlere giren Engin Anıl gazetemize konuştu. Anıl, vefa borcunun 77 bin CHP’li seçmene olduğunu belirtti.


Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Başkanlığı seçimleri için delege seçimleri bugün başlıyor, 23 Kasım’da yapılacak seçimlerde Şeyh Sinan, Havuzlar, Hatip, Önerler, Yenice, Hıdırağa, Nusratiye ve Sarılar Mahallelerinde üye olanlar oylarını bugün kullanacaklar. Kırmızı Beyaz listeyle seçime giren Engin Anıl delege seçimlerinde katılımın yüzde 50 olacağını tahmin ettiğini belirtti.  
DELEGE SEÇİMLERİMİZ PARTİMİZE HAYIRLI OLSUN 
Kırmızı Beyaz listeyle seçime giren Engin Anıl, “İlçe başkanlığı seçimleri için eskisi gibi bir heyecan yok, inşallah üyelerimizde yüksek bir katılım olur ama beklediğim sonuç çıkmayacak. 6 bin üyeden 2 bin 500 3 bin civarında bir üye katılacak. Yüzde 50 oranında bir katılım söz konusu olacak. Gönül arzu ediyor ki bütün üyelerimiz oy kullansın. Eleştiri yaparken hepimiz eleştiri yapıyoruz, ama görev bize düştüğümüzde sandığın başına gel dediğimiz zaman da sandığın başına gelinmiyor. Yani en büyük sıkıntılardan bir tanesi bu. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz, delege seçimlerimiz herkese hayırlı olsun. Üyeler seçim sürecinden çok aranmaktan şikâyetçi durumdaydı, şu ana kadar herkes kararını vermiş durumda” dedi. 
 KEŞKE TÜM ÜYELERİMİZ OY KULLANMAYA GELSE 
“Ben katılımın yüzde 50’ler seviyesinde olacağını düşünüyorum, bunun nedeni üyelerde küskünlerin olmasına bağlıyorum” diyen CHP Çorlu İlçe Başkan Adayı Engin Anıl, “Üyelerle ilgili ciddi sıkı bir çalışma lazım, insanları kazanmak lazım, aktif üye edinmek lazım, aktif üye sayısı bin bile olsa tabanın sesi net çıkar. Keşke 6 bin üyenin hepsini getirsek ama bununla ilgili sadece seçim zamanı değil de normal zamanlarda bir çalıma yapmak lazım, bilinçlendirmek lazım, üyeyi oy vermeye teşvik etmek lazım. Bizim üyelerimiz kızıyor sandığa gitmiyor, gel kime kızdıysan, örneğin Engin Anıl’a kızdıysan oyunu Hasan’a ver. Kızgınlığını belirt. Dışarıda söylenmekten daha mantıklı, bu kızdığın kişilerde anlarlar ki bir yerlerde bizim eksiğimiz var. Kızdığın kişinin bunu düşünmesi lazım, başkanlığa kim gelirse gelsin, gereğini yapacaktır, ha birinin biraz eksiği olur, biraz fazlası olur o başka” dedi.
“AHMET SARIKURT’UN AÇILMASI İŞ KAZASIDIR” 
Konuşmasını sürdüren Engin Anıl, “Ahmet Sarıkurt’un ilçe seçimlerinde Özgür Ertaş’ı destekleme açıklamasına Engin Anıl İş kazası diye cevap verdi. Anıl, “bu bir talihsizliktir, bizim vefa borcumuz sadece Cumhuriyet Halk Partililere var, kişilere değil, vefa borcunu ödediğinde Özgür Başkanın bu sefer bir vefa borcu doğacak, bu sarmal şekilde devam edip gidecek. Peki Cumhuriyet Halk Partisine oy veren insanlara hiç borcumuz yok mu? Yıllarca bu ikisi birbirine mi vefa borcu olacak. Çorlu’da Cumhuriyet Hak Partisi 77 bin oy aldı. Biz o 77 bin Cumhuriyet Halk Partiliye borçluyuz. Vefa borcumuzu biz onlara ödeyeceğiz” dedi.
“DEMOKRASİNİN TAM İŞLEDİĞİ YERLERDE ZORLUKLAR YAŞANMAZ “ 
“Demokrasinin tam işlediği noktalarda aslında zorluklar çok yaşanmaz, sadece çok seslilik alakalı bir zorluk yaşanabilir fakat sandıktan çıkanı baş tacı ettiğiniz zaman aslında hiçte bir zorluk yok” ifadelerini kullanan Anıl konuşmasını sürdürdü: “İnsanları bir araya getirirken, arkasında durabilecek kadar söz verdiğiniz zaman sorun ortadan kalkıyor. Yapamayacağınız vaatlerde bulunduğunuz zaman o zaman yönetmek zor oluyor. Sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Bu siyasi eylemleri insanlar bir şeyler bekleyerek adım atıyorlar. Yok iş imkanı sağlayacağız, yok şunu şurada halledeceğiz insanların bu şeklide vaatleri oluyor. Bir belediye başkanlığı bir ilçe başkanlığı bu makamlar iş ve işçi bulma kurumu değil. Tabi ki işçi lazım, düşünürseniz Cumhuriyet Halk Partisi’nin 6 bin tane üyesi var, 6 bin tanesinin aile olduğunu düşünelim her aileden bir tane kişi alsak belediye de 6 bin çalışanın olması gerekiyor. Bu da pek mümkün değil” dedi.
İMDAT ŞAHİN 
<