• “Çorlu'da 500 Kişiye 1 Polis Düşüyor”
  • “Çorlu'da 500 Kişiye 1 Polis Düşüyor”
  • “Çorlu'da 500 Kişiye 1 Polis Düşüyor”
Çorlu Güncel

“Çorlu'da 500 Kişiye 1 Polis Düşüyor”

  • 22 Kasım 2019
  • 1542 Kez Okundu

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan; “Türkiye ortalamasında 220 kişiye 1 polis düşerken Çorlu’da 500 kişiye 1 polis düşüyor” dedi.


“Basın İle İletişimimizi Güçlendirirsek Halkımızı Doğru Bilgilendirmiş Oluruz” 
Çorlu’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Mehmet Erduğan, “Basın mensuplarıyla güvenlik güçleri ne kadar çok vakit geçirebilirse ne kadar çok iletişime geçersek halkımızı da asayiş olaylarıyla alakalı veya bizim yaptığımız işlemlerle ilgili anında bilgilendirmiş ve daha da bilinçlendirmiş oluruz. Ama bunu yaparken mutlaka ve mutlaka birlikte çalışmamız gerekiyor. Basın mensuplarıyla iletişime geçmediğimiz zaman halkımıza bilgi verememiş oluruz. Basın mensuplarıyla karşılıklı sevgi saygı çerçevesinde işlerimizi yaparsak emniyet güçleri olarak biz memnun oluruz. Bu konuda tabi ki bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyoruz” dedi. 
“Türkiye Ortalaması 220 Kişi, Çorlu’da 500 Kişiye 1 Polis Düşüyor” 
Konuşmasını sürdüren Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, “Ben Tekirdağ’a geleli iki ay oldu, benim Tekirdağ için gördüğüm, il genelinde nüfus 1 milyon 30 bin civarında. Nüfus yoğunluğunun yarısı Çorlu Ergene, Çerkezköy, Kapaklı havzasında yaşıyor. Sanayileşmenin verdiği bir göç oluyor sürekli. Dolayısıyla buradaki hizmetleri yürütürken bir takım eksiklikler aksaklıklar oluyor, bizim de eksikliklerimizi var. Personel yönünden ciddi sıkıntılarımız var, örnek verecek olursak Türkiye genelinde 220 kişiye bir polis düşüyorken, polis bölgesinde yaşayan nüfusla alakalı söylüyorum, Kapaklı da bu oran bin kişi. Bin kişiye 1 polis düşüyor. Çorlu’da 500-600 kişiye bir polis düşüyor. Bunlar ciddi uçurumlar, birebirde bunları yakalayamasak bile bu makası daraltmamız lazım. Ben Ordu ilinden geldim, Ordu’nun nüfusu 760 bindi, polis sayısı Tekirdağ ile aynı. Ordu’nun ilçeleri küçük ilçelerdi buranın ilçeleri de büyük” dedi.
İMDAT ŞAHİN