• Ergene'de 10 Kasım Programı
  • Ergene'de 10 Kasım Programı
  • Ergene'de 10 Kasım Programı
Ergene

Ergene'de 10 Kasım Programı

  • 12 Kasım 2019
  • 1473 Kez Okundu

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81. yıl dönümü Ergene’de düzenlenen tören ve etkinliklerle anıldı.




Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. yıl dönümü dolayısıyla Marmaracık Mahallesi Demokrasi Meydanında ki Atatürk anıtında anma töreni düzenlendi. Anma törenine Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Ergene Garnizon Komutanı Topçu Albay Mehmet İçlibaş, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene İlçe Emniyet Müdürü Ekrem Çiçek, Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürü Besim Dede, Ergene Belediye Başkan Yardımcıları, Hülya İnci, Ayça Albayraktar, Mehmet Cebeci, Yüksel Baydarlı, Siyasi Parti temsilcileri, Ergene Belediyesi Meclis Üyeleri, Gaziler, Dernek ve Oda Başkanları, STK’lar, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ergene Kaymakamlığı, Ergene Garnizon Komutanlığı ve Ergene Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk anıta sunulmasının ardından saatler 09.05’i gösterdiğinde tüm ilçede çalmaya başlayan itfaiye sirenleri, sivil savunma sirenleri, fabrika sirenleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun sonrasında İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından tören sona erdi. 

Ergene’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma töreni Benek Koleji Konferans salonunda gerçekleştirilen program ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirler okunarak öğrencilerin hazırlamış olduğu “10 Kasım Atatürk’ü Anma Oratoryosu” ve Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirilerek anma programı sona erdi.